aanmeld knop
dot

Cappuccino, melk opschuimen, espressomachine, melkschuimer

logo-tekst.jpeg
Melk opschuimen is vrij eenvoudig. Met een cappuccino of espressoapparaat met melkschuimer, is het natuurlijk het makkelijkste. Handmatig is het nog een heel aardig klusje om mooie stevige melkschuim te krijgen. Melk opschuimen, hoe doe je dat?

Koffie met hete melk wordt veel gedronken. De gewone koffie verkeerd op basis van sterke koffie met veel melk, is een beetje naar de achtergrond geraakt sinds alle trendy koffie recepten helemaal hip zijn, zoals:

  • Cappuccino
  • Cafe latte
  • Latte macciato
  • Enzovoorts

Maar hoe kom je nou aan een lekkere opgeschuimde melk?

 

Melk opschuimen

Of je nou capuchinno wilt of een koffie met melk, een schuimkraagje is eigenlijk altijd wel lekker.  Melk opschuimen gaat heel goed met een melkopschuimer of een espressoapparaat met schuimer. Maar als je die geen van beiden hebt kan je ook met de hand melk opschuimen.

Wat melk opschuimen betreft wordt over het algemeen aangeraden magere melk te gebruiken, omdat deze makkelijker op te schuimen is. Je kunt echter gewone melk verhitten en deze in de koffie schenken voor de romige smaak, en het schuim van magere melk er bovenop doen. Dat is natuurlijk ook een optie.

  • Melk in een pannetje op het vuur zetten
  • Aan de kook brengen maar uitzetten voordat de melk overkookt
  • Langdurig kloppen met een garde totdat de melk gaat schuimen
  • Schep het schuim op de hete koffie
  • Bestrooien met cacaopoeder of een beetje bruine suiker (weinig)

Schenk melk bij de hete en sterke koffie, in een brede kop. Ook een hoog hittebestendig glas is geschikt voor koffie met een schuimkraag. Zorg dat de verhouding zo is dat de koffie een mooie, aantrekkelijke kleur heeft in het glas. Tenzij je van sterke, bittere koffie houdt.


Tags: cappuccino, melkschuimer, espressoapparaat, melk opsmuimen, espressoapparaat, recept
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2012-07-29
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:KETO dieet, afvallen volgens een mentaal plan


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving