aanmeld knop
dot

Is een uitvaartverzekering wel nodig?

Eenzaam6.jpg
Met een uitvaartverzekering bent u gegarandeerd van goede dekking wanneer u komt te overlijden. Dit is belangrijk, want het zorgt ervoor dat uw nabestaanden niet hoeven op te draaien voor de hoge begrafeniskosten. Zorg daarom voor een goede uitvaartverzekering.

Verzekering biedt mogelijkheden bij minder kapitaal

Als u of een familielid potentieel binnenkort komt te overlijden dan is een uitvaartverzekering vaak een goede stap. Het is geen leuke verzekering om af te sluiten, maar zal wanneer het erop aankomt een stuk voordeliger zijn dan zelf een uitvaart te financieren. Een verzekering voor de uitvaart is namelijk een stuk goedkoper dan wanneer u zelf een uitvaart financiert, Maandelijks wordt slechts een premie betaald voor de verzekering. Bij een normale uitvaart zult u alle kosten zelf moeten dragen, financieel gezien is de keuze dan ook snel gemaakt. Voor meer informatie kunt u kijken bij verschillende aanbieders van begrafenisverzekeringen.

 

Het nut van een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering afsluiten is dan ook raadzaam, want het kan kosten besparen. Komt uw familielid te overlijden dan is er achteraf geen financieel achterschot dat nog moet worden betaald, alles wordt gedekt door de verzekering. Binnen de uitvaartverzekering worden afspraken gemaakt, bijvoorbeeld of u in zee gaat met een uitvaartverzorger of dat de verzekeraar de uitvaart verzorgt. Bij de uitvaartverzorger bent u duurder uit, maar heeft u alles voor het zeggen bij de uitvaart. Alle kosten die worden gemaakt, van rouwauto tot de kopjes koffie, vallen binnen de diensten van de uitvaartverzorger. Zij zullen de rekening doorsturen naar de verzekeraar. Dit is een natura sommen uitvaartverzekering.

 

Natura uitvaartverzekering

In het andere geval is er sprake van een natura uitvaartverzekering, deze verzekering wordt volledig vastgesteld in de polis. De voorwaarden bij deze verzekering staan daarom ook vast, zij worden in samenspraak met de verzekeraar vastgesteld en het contract wordt tot het overlijden behouden. Een natura uitvaartverzekering is daarom voordeliger dan de natura sommen uitvaartverzekering, de verzekeringen verschillen aanzienlijk in prijs. Bij de natura sommen betaalt u maandelijks een hogere premie.

 

Maar moet u een uitvaartverzekering hebben?

Het is niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten, maar financieel gezien zeker aan te raden. U zult bij de uitvaart minder betalen, en alle rekeningen worden doorgestuurd naar de verzekeraar. Afhankelijk van uw budget kan voor een verzekering gekozen worden, bij een laag budget is de natura uitvaartverzekering voldoende, bij een hoog budget kunt u beter kiezen voor de natura sommen uitvaartverzekering.

 

Begrafenisverzekering afsluiten

Om voordeliger uit te zijn, en uw nabestaanden niet te belasten met hoge kosten, is het aan te raden uw uitvaart te laten verzekeren. U investeert maandelijks een bedrag dat u toelaat een mooie uitvaart te hebben die volledig gelijk kan staan aan de wensen die u bij deze uitvaart heeft. Maandelijks betaalt u enkele tientallen euro's aan premie en zorgt u er zo voor dat uw uitvaart volledig zal worden gefinancierd. Kies daarom juist voor een uitvaartverzekering, ondanks dat deze niet verplicht is kan het u ontzettend veel voordeel opleveren.


Tags: verzekering, verzekeren, uitvaartverzekering
Artikel geschreven door: Sjoerd Groen.
Publicatie datum: 2014-05-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving