aanmeld knop
dot

Heeft je lichaam een detoxificatie nodig?

dieet.jpg
Net zoals er vele manieren zijn waarop iemand zichzelf fysiek kan reinigen, zo zijn er ook vele manieren waarop iemand zichzelf inwendig kan reinigen. Dit proces van zuivering van ons lichaam in het algemeen en de organen in het bijzonder heet ontgifting of detoxificatie. Heb je dat nodig? Officieel niet, maar er zijn mensen die zich er een stuk beter door gaan voelen.

Detoxificatie heeft al veel mensen over de gehele wereld geholpen om een fitter lichaam te krijgen en te behouden, en er zijn veel argumenten om de voordelen van een detoxificatie proces te ondersteunen. Het ontgiften heeft vooral tot doel om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Dit artikel wordt verder niet wetenschappelijk onderbouwd maar geeft louter informatie over wat er bekend is over detoxificatie van mensen die er tevreden over zijn. Natuurlijk zijn er ook mensen die er anders over denken en die het ontgiften onzin en nodeloos vinden.


Vervuiling

Benzinegeuren en dampen, het stof van de wegenbouw die je auto binnen drijft als je de ramen omlaag gedraaid hebt, het binnenkrijgen van sigarettenrook van iemand die in je buurt rookt, de dampen van verfverdunner, markeerstiften, onbekende stoffen die vrijkomen tijdens het koken, fastfood hamburgers en cheeseburgers, kleur- en smaakstoffen, evenals vele andere voedingsmiddelen en willekeurige dampen waaraan we zijn blootgesteld hebben een bepaalde invloed op ons lichaam. De meeste van deze effecten zijn schadelijk.

 

Neutraliseren

Aan de andere kant zijn er verschillende manieren waarin je deze schadelijke invloeden kunt neutraliseren. Een doeltreffende manier om je lichaam te ontdoen van al deze onbekende stoffen die in je longen en je organen zijn binnengedrongen is een totale lichaam ontgifting. Als je nog nooit eerder van de term detox hebt gehoord dan is dit idee wellicht een verrassing voor je. Maar het blijkt dat een complete lichaamsontgifting goed is voor je algehele gezondheid. Het is een methode die iedereen eigenlijk zou moeten toepassen.

 

Het bevordert een gezonder lichaam

Zoals gezegd zijn er tal van onbekende dampen en ingrediënten waar we op een dagelijkse basis mee in contact komen en die letterlijk onze lichamen langzaamaan vernietigen. Of wij er bewust van zijn of niet, wij zijn allen de slachtoffers en tegelijk de daders die ons lichaam vernietigen. De hoeveelheid vet bijvoorbeeld in een typische fastfood-hamburger is genoeg om iemand voor een week vet te voeden. Het wordt echter allemaal in één eenvoudige maaltijd opgebruikt die ons zelfs niet voor de rest van de avond vult. Zoals dit voorbeeld illustreert zijn er tal van manieren waarop wij een slechte keus maken wat betreft eten. Daarom kan het prettig zijn om eens een totale lichaamsontgifting te ervaren.

 

De positieve effecten van een Detox

 

Lichaamsgeur

Het verkrijgen van een gezonder lichaam is echter niet de enige reden voor het doen van een totale lichaams zuivering. Een bijkomend positieve effect die een detoxificatie op het lichaam heeft is het verbeteren van onze lichaamsgeur. Vele mensen realiseren zich niet dat een slechte lichaamsgeur een groot probleem kan zijn en dat detoxificatie in staat is om dit te veranderen.

 

Helder van geest

Een ander positief effect die ontgifting kan hebben is dat het onze geest helderder maakt. Zodra we ons fysieke lichaam gezuiverd hebben heeft dat een positief effect op onze geest waardoor wij helderder gaan denken en beter kunnen participeren in mentale activiteit dan we voorheen konden. Overbodig om te zeggen dat deze dingen ons in al onze activiteiten gedurende de week ondersteunen. 

 

Afvalstoffen kwijtraken

Een ander belangrijke effect van het detoxificatie proces is dat onze organen veel afvalstoffen zullen kwijtraken. Weinig mensen beseffen dat onze dikke darm, nieren, lever, evenals veel van de andere organen dag in en dag uit allemaal een zware taak hebben. Dit is iets dat wij over het algemeen vanzelfsprekend vinden. Ontgifting kan dat alles veranderen en al onze organen schoner maken waardoor ze beter functioneren.

 

Ontgifting

Hoewel niet iedereen op de hoogte is van de voordelen van het detoxificatie proces, is het letterlijk onze eigen verantwoordelijkheid om ons lichaam schoon te houden. Of je detoxificeren wil is natuurlijk ieders vrije keus. Het ondernemen van een reinigingsproces zal zonder twijfel uiteindelijk een enorme steun kunnen zijn in ieder facet van ons leven. De een gaat naar de sauna en heeft daar baat bij, de ander kiest voor detoxificeren.

 

Afvallen zonder dieet

 


Tags: detox, detoxificatie, vasten, sapvasten, dieet
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Berto.
Publicatie datum: 2014-05-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving