aanmeld knop
dot

Ben Howard

MI0003238146.jpeg
De Britse singer/songwriter Ben Howard wordt geboren op 24 april 1987 in Devonshire. Dankzij zijn ouders komt hij al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. De muzikanten die hij dan leert kennen zijn later zijn invloeden voor zijn eigen muziek.

Ben Howard

  • Genre:             Pop/Rock/Folk
  • Styles:             Alternative singer/songwriter
  •                        Alternative pop/rock
  • Periode:           2000 – Heden
  • Geboren:          24 april 1987 in Devon, Engeland

Biografie

De Britse singer/songwriter Ben Howard wordt geboren op 24 april 1987 in Devonshire. Dankzij zijn ouders komt hij al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. De muzikanten die hij dan leert kennen zijn later zijn invloeden voor zijn eigen muziek. Belangrijke invloeden zijn onder andere Joni Mitchell, Donovan en Bob Dylan. Naast muziek ontwikkelt hij ook een liefde voor surfen. Op zijn 11e staat hij op de surfplank en laat geen moment onbenut om het of aan muziek of aan surfen te besteden. 

 

Ben Howard treedt in het begint zijn carrière voornamelijk solo op. Later weet hij een band om zich heen te verzamelen, maar is ook nog regelmatig solo te zien. In 2008 mag hij mee op tour met Xavier Rudd. Dit zorgt er voor dat hij een publiek voor zich weet te winnen.

 

Surfen

Howard blijft naast singer/songwriter een fanatiek surfer. Hij heeft een groot gedeelte van zijn succes te danken door de steun van de surf scene. De muziek van Howard wordt gebruikt in de film over de surfkampioen Kelly Slater, “Ultimate Wave Tahiti”. Zijn liefde voor surfen komt ook terug in zijn videoclips. Daarin zie je Howard vaak surfen. En op de special edition van zijn album “Every Kingdom” is zelfs een stuk gewijd aan surfen.

 

Dankzij zijn groeiende populariteit in landen als Engeland, Duitsland, Frankrijk en Nederland tekent Howard 


Tags: Ben Howard, muziek, Top 40, Surf, Xavier Rudd
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-07-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving