aanmeld knop
dot

Hond stinkt uit bek wat te doen? 10 Tips!

Pitbull.jpg
Sporadisch wil het passeren dat uw viervoeter uit zijn bek stinkt en daar wilt u natuurlijk graag iets tegen doen. De vieze geur kan zelfs te ruiken zijn door het hele huis. De reden van een slechte adem bij dieren is vaak tandplaque en witte of gele aanslag op de tong.
DierDier

Tandplak en tonguitslag dat niet wordt behandeld kan uiteindelijk leiden tot tandvleesontsteking.Net als mensen ruiken ook dieren uit hun mond als er dergelijke problemen zijn. Mensen kunnen echter hun tanden poetsen en het gebit ook verder zelf goed verzorgen, dieren kunnen dat niet en hebben uw hulp nodig.

 

Symptomen van tandvleesontsteking

Honden die last hebben van een tandvleesinfectie hebben meestal moeite met slikken en eten. Of ze eten aan één kant van het gebit en heel sporadisch wordt er zelfs helemaal niet meer gegeten.Het doet dan te veel pijn om te eten. In de natuur zou het dier dan ook vroeg doodgaan door de gevolgen van rottende tanden, uitvallende tanden, afgebroken tanden en ontstoken tandvlees.  Tegenwoordig hoeft dat gelukkig niet meer.  Bij tandvleesontsteking moet u echter wel ingrijpen. De gezwellen in de mond zorgen voor stinkende adem, rood en opgezwollen tandvlees, kiezen en tanden die loslaten en extra productie van speeksel. Dat laatste is overigens een positieve verschijning, omdat de enzymen in speeksel en ook in hondenspeeksel een helende impact hebben tegen allerlei mondaandoeningen. Slechte adem van uw hond behandelen? bekijk hieronder dan een aantal tips en trucs. 

 

Tien tips om slechte adem bij de hond te verhelpen

  • Tracht met structuur te zorgen voor gebitsreiniging, u kunt tandsteen laten verwijderen bij de dierenarts. Omdat het prijzig is en uw hond onder narcose gaat, is voorkomen beter dan genezen
  • Trekken van kiezen of rotte tanden kan helpen tegen slechte adem.
  • Droge krokante brokken houden het gebit schoner, dan zacht ingeblikt blikvoer. Droog voer met vezelachtige structuur is het beste. Hierbij moet de hond dieper kauwen en daardoor worden de tanden gereinigd. Ook wortels reinigen de tanden goed.
  • Tandenpoetsen kan helpen! Honden mogen geen fluoride! Laat uw hond op tijd wennen aan tandenpoetsen, al vanaf het moment dat ze pup zijn.
  • Botten en kluiven houden de tanden gezond, maar niet de tong! Het afborstelen van tongplak kan met een honden-tongschraper. Lees hieronder meer over dit handige product.
  • Rauw vlees voorkomt tandplak. Wilde honden hebben vrijwel nooit tandsteen
  • Tandsteenkrabbel of tandbrok heeft dezelfde werking als een bot. De grove structuur schuurt de plaque van de tanden. Ook zeewier omhelst de eigenschap antibacteriële invloeden te hebben en zodoende stinkende bekken weer fris te laten ruiken.
  • Als uw hond gezwellen in de bek heeft wil antibiotica tegen tandvleesontstekingen goed helpen.
  • Er zijn speciale kauwstengels te koop die het gebit helpen reinigen, vraag ernaar bij de dierenarts of in een dierenwinkel

Wat kun je nog meer tegen een stinkende bek doen?

Het hippe uit Amerika overgewaaide gereedschap genaamd Orapup kan uitkomst bieden. Dit middel zorgt ervoor dat uw hond uit zichzelf zijn tong schoonlikt en daarmee enzymen binnenkrijgt dat tevens de tandplakproductie reduceert. 

 

Jack Russel terrier opvoeden 

Start een hondenuitlaatservice
Hachiko. Was het de trouwste hond ter wereld?
Kan een kat een hond baren?
Huisdierenverzekering


Tags: hond, stinkt, bek, slechte adem hond, rood tandvlees
DierDierArtikel geschreven door: aegoodies.
Publicatie datum: 2014-05-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving