aanmeld knop
dot

Het imperium van Giorgio Armani

logo-tekst.jpeg
Het Italiaanse modehuis Giorgio Armani is opgericht door Giorgio Armani. Het modehuis ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt schoenen, horloges, accessoires, haute couture, cosmetica en leren producten. Aan het eind van 2005 werd de winst van Armani geschat op 1.69 miljard dollar.

Alsof dit nog niet genoeg is, heeft het merk plannen om in de toekomst luxe hotels te bouwen in steden zoals New York en Shanghai.

 

Producten van Armani
Giorgio Armani heeft 2 productlijnen op de markt gebracht: Giorgio Armani en Emporio Armani. Armani staat toch wel het meest bekend om zijn jeans. Al sinds 1981 worden deze populaire jeans verkocht. De jeans representeren niet de simpliciteit van Armani, omdat de kleuren meer divers zijn dan de kleuren in zijn andere lijnen.

Armani biedt een breed assortiment aan producten. Er is voor ieder wat wils, zelfs voor kinderen heeft het merk een kledinglijn geïntroduceerd. Naast het feit dat Armani vooral bekend staat om de kleding, zijn ook zijn parfums niet meer weg te denken uit de parfumwereld.

 

Armani’s parfum

Giorgio Armani heeft ruim 100 parfums gelanceerd. Het eerste parfum is in 1982 op de markt gebracht. Het meest recente parfum dateert van 2014. Armani for Women was het eerste vrouwenparfum dat door Armani aan de wereld werd geïntroduceerd. Twee jaar later, in 1984, werd de mannelijke variant ontwikkeld. Deze geuren zijn anno 2014 nog steeds erg populair.

De geuren die het meest bekend zijn, zijn toch wel Acqua di Gio (voor zowel mannen als vrouwen), Armani Attite, Armani Code en Si. Met name het parfum Si is ongekend populair. Dit parfum is in 2013 gelanceerd en nu al één van de beste verkochte en meest populaire geuren ter wereld. Je kunt geen top 10 bestseller lijst van parfum lezen of het parfum Si komt erin voor. Armani Si is ontwikkeld in samenwerking met de parfumeur Christine Nagel.

 

Parfumeurs

Christine Nagel is niet de enige parfumeur die in opdracht van Armani parfums heeft ontwikkeld. Ook bekende namen zoals Dominique Ropion, Thierry Wasser en Olivier Cresp hebben in samenwerking met het merk de meest prachtige geuren op de markt gebracht.

 

Bekende samenwerkingen

Het merk Armani heeft al met de grote der aarde gewerkt. In 2010 werd wereldvoetballer Cristiano Ronaldo het gezicht van Emporio Armani. Samen met de Amerikaanse actrice Megan Fox gaven zij gezicht aan de reclamecampagnes. Een jaar later werden beiden vervangen door zangeres Rihanna en toptenniser Rafael Nadal. Ook David Beckham en zijn vrouw Victoria zijn het gezicht geweest van Emporio Armani. De Amerikaanse acteur Josh Hartnett is het gezicht van Diamonds for Men, een heerlijke geur uit de parfumlijn van Giorgio Armani.

 

Giorgio Armani

Al in de jaren ’60 begon Armani met zijn carrière. Zelfs nu, nu de man de pensioengerechtigde leeftijd al is gepasseerd, blijft Giorgio Armani zeer actief in de modewereld. Dat betekent dat we nog veel mooie dingen mogen verwachten van dit unieke merk. 


Tags: Armani, Giorgio Armani, parfum, kleding, verzorging
Artikel geschreven door: PW123.
Publicatie datum: 2014-05-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving