aanmeld knop
dot

Houten terrassen, ja maar...

Schoolwerk.jpg
In dit artikel tracht ik de voor en nadelen van composiet hout en bankirai hardhout te beschrijven. Bankirai is een tropische houtsoort uit Aziƫ en was al lang zeer populair, ook in Amerika. Maar doch enkele nadelen ervan deed er sommigen voor kiezen om voor composiet hout te opteren.
KlussenKlussen

Droomt U nog van een houten terras voor deze zomer , maar weet U niet goed raad uit  het huidige aanbod aan soorten en merken , dan kan u bij Tercoma raad vinden. Ons huidig aanbod aan houten terrassen spitst zich toe tot:

 • composiet terrassen
 • bankirai terrassen

Composiet terrassen zijn momenteel erg gevraagd daar ze het voordeel bezitten dat het minder onderhoud vergt dan bankirai terrassen. Ook heeft een composiet terras een langere levensduur dan een bankirai terras. Composiet hout heeft duidelijk zijn voordelen op hardhout, toch moet men enkele adders onder het gras kennen.

 

Een houten composiet terras heeft dus voordelen, maar...

 • Composiet hout bezit natuurlijk ook hout, wat het de eigenschap geeft dat het uitzet als het in contact komt met water zoals sneeuwwater. Dat kan tot 0,5% bedragen. Bij een plank met een lengte van 4 meter kan dat al gauw tot 2 centimeter bedragen.  Composiet hout is een samenstelling uit 1/3 polyetheen en 2/3 houtmeel. Dit polyetheen zorgt er voor een overgroot deel voor dat de plank niet of veel minder uitzet, zowel in lengte als breedte.

De ervaring heeft mij persoonlijk geleerd dat enkel houten terrassen met volle terrasplanken dus voldoening brengen.

 • Als eenmaal de terrasplanken nat zijn geweest - vooral met gesmolten sneeuw of ijswater - gaan ze heel wat uitzetten. Bij massieve terrasplanken moet men er van uitgaan dat nagenoeg de gehele massa een gelijke 
 • vochtigheidsgraad heeft en dus ook gelijkmatig uitzet, ook al is dat veel minder bij composiet dan bij bankirai hardhout. Na regen komt zonneschijn.
 • Dit heeft als gevolg dat de bovenzijde van een plank sneller opdroogt dan de onderzijde. Het kan zelf zijn dat de onderzijde helemaal niet droogt.
 • Als men nu het onderscheid maakt tussen holle en volle massieve composiet, dan is de uitkomst snel bekend. Holle composiet gaat sneller krom trekken en volle, massieve composiet niet. Dit komt omdat bij holle composiet de bovenzijde sneller droogt dan de onderzijde. Dit doet de bovenzijde van de composiet krimpen terwijl de onderzijde uitgezet blijft, met onvermijdelijk kromtrekken als gevolg.

Tercoma

Tercoma gebruikt uitsluitend composiet hout van het merk Silvadec, een Franse producent, pionier en marktleider met jarenlange ervaring, dat zijn materiaal een waarborg van 25 jaarmeegeeft.

 • Een Tercoma terras wordt niet grijs
 • Vereist geen enkele behandeling
 • Is bederf-werend
 • Heeft geen splinters
 • Bestand tegen chloor en voorkomt uitglijden/slippartijen.
 • Is tevens uitstekend voor de bevloering omheen uw zwembad.

Tercoma maakt U een gratis bestek en waarborgt een perfecte uitvoering.


Tags: houten terras, composiet terras, terras, composiet hout, hardhout
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: lieven23.
Publicatie datum: 2014-05-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving