aanmeld knop
dot

Een woning huren: zo werkt het

dreamshuisje.jpg
Stel, je wilt woonruimte huren. Wat moet je dan doen? En hoe werkt dat precies met contracten en huurperioden en wat je moet betalen? Allereerst is het belangrijk dat je weet wat je wilt huren. Hoeveel ruimte heb je nodig? Ben je alleen of met meerdere personen? Wat zijn je wensen ten aanzien van de woonruimte? Wil je ook een tuin of mag het best een appartement op 13 hoog zijn? Veel zaken waar je over na moet denken.

Niet in de laatste plaats is belangrijk te weten wáár je zou willen wonen. Beperkt je zoektocht zich tot de stad of misschien zelfs tot een specifieke wijk? Of ben je flexibeler wat betreft locatie? Je hebt als huurder wel een voordeel ten opzichte van een koper. Deze laatste kan veel moeilijker van woning wisselen als het niet bevalt. Dat neemt niet weg dat je als huurder liever ook meteen voor een goede woning op een geschikte locatie gaat.

 

Budget voor huren

Daarnaast speelt natuurlijk ook je budget een rol. Heb je een laag inkomen, dan ben je vaak aangewezen op een sociale huurwoning via een woningcorporatie. Die werken vaak met een systeem van inschrijving. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

 

Particuliere woning huren

Heb je meer te besteden, dan kun je gaan kijken in de particuliere sector. Het voordeel is dat je meestal niet lang hoeft te wachten op geschikte woonruimte. Natuurlijk betaal je wel meer dan wanneer je in aanmerking komt voor een woning voor een wooncorporatie.


Laat weten dat je op zoek bent

Ben je op zoek naar een huurwoning, dan doe je er goed aan dat aan zo veel mogelijk mensen te laten weten. Lang niet alle huurwoningen komen 'officieel' op de markt. Er zijn ook veel verhuurders die bijvoorbeeld maar één pand hebben en dat het liefst aan een bekende of aan een bekende van de vertrekkende huurder verhuren.

 

Borg en huurverhoging

Heb je eenmaal een huurwoning gevonden, dan ga je natuurlijk uitgebreid kijken met iedereen die er moet gaan wonen.

  • Voelt iedereen zich er prettig bij?
  • Is er genoeg ruimte voor eventuele kinderen?
  • Past de gevraagde huurprijs bij je budget?
  • Voor hoelang kun je erin?
  • Wat is de borgprijs?

Houd er ook rekening mee dat de verhuurder de huurprijs jaarlijks met een aantal procenten kan verhogen en dat je de huur dan nog steeds moet kunnen betalen!

 

Hulp bij het vinden van een huurwoning

Vind je de hele zoektocht naar een geschikt huurhuis te veel werk? Praat dan eens met een gespecialiseerde partij zoals EerVast in Amersfoort. Zij weten alles van huren en verhuren en kunnen je helpen met de zoektocht en alle vragen die je hebt.


Hoeksteen van je huiskamer
Je woning tijdelijk verhuren aan expats
Wijk Kattenbroek, na 20 jaar nog steeds opvallend


Tags: huren, tips, verhuurmakelaar

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Doyoucopy.
Publicatie datum: 2014-05-29
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving