aanmeld knop
dot

Minder stookkosten dankzij vloerisolatie

Kunststof kozijnen.jpg
Om jaarlijks de stookkosten lager uit te kunnen laten vallen is het raadzaam om de vloer te laten isoleren. Zo kan worden gezorgd dat de koude lucht beter buiten blijft, ondertussen wordt de warme lucht juist binnen gehouden. Zo voorkomt u hoge stookkosten en heeft u een goedkopere winter.
KlussenKlussen

Laat uw vloeren en kelder isoleren

Jaarlijks komt de energierekening in de brievenbus, het kan voorkomen dat u erg schrikt van de hoogte van uw rekening. Slechte isolatie kan hiervan de oorzaak zijn, uw dak is wellicht niet goed geïsoleerd, of uw vloeren hebben een slechte isolatie. Dit laatste is erg belangrijk, het is raadzaam om een goede vloerisolatie in uw huis te hebben. Zo kan koude lucht niet uw huis binnenkomen en zal warme lucht van de kachel niet zomaar uw huis verlaten. Vloerisolatie bespaart u dan ook veel kosten op energie, vooral in de wintermaanden. Op de pagina Vloerisolatie vindt u veel meer informatie over deze vorm van isolatie.

 

Waar komt de vloerisolatie?

De isolatie voor de vloer kan op meerdere plekken worden aangebracht. U kunt de bodemvloeren van uw huis zorgvuldig laten isoleren. Daarnaast is er ook de bodem van uw huis, bijvoorbeeld de kelder. Op deze plek is een goede vloerisolatie ook van belang. Uit onderzoek is gebleken dat een huishouden gemiddeld meer dan 200 euro kan besparen op de gasrekening als de isolatie van de vloer verbeterd wordt. U kunt dus ook mooie besparingen verkrijgen met deze vorm van isolatie. Het zal snel resulteren in een groot verschil op uw gasrekening.

 

Vormen van vloerisolatie

Er zijn verscheidene mogelijkheden bij het laten isoleren van uw vloer. U kunt kiezen uit een aantal materialen, waaronder vloerisolatie platen en speciale isolatievulling voor de vloer. De platen worden over het algemeen gemaakt van steenwol en glaswol. Deze isolatie wordt aangebracht aan de onderkant van de vloer, hierdoor kan lucht niet meer door de vloer heengaan. Koude lucht wordt buitengehouden en warme lucht worden binnengehouden. Een goede oplossing voor het onnodig stoken in uw huis. De vloerisolatie wordt aangelegd in de kruipruimte, deze ruimte moet voldoende hoogte hebben om hier efficiënt te kunnen werken.

 

Isolatievulling zoals isovlokken en -korrels

Als de kruipruimte te laag is om hier vloerisolatie platen aan te leggen dan kan er beter gekozen worden voor isolatievulling. Deze vulling kan van meerdere materialen worden gemaakt, onder andere isovlokken en -korrels zijn hiervoor verkrijgbaar. U kunt deze vloerisolatie vulling zelf aanbrengen, of u kiest voor een deskundig bedrijf dat de aanleg hiervan voor u overneemt. Het prijsverschil is redelijk, maar u heeft in het laatste geval minder werk. Er moet met speciale apparatuur, waaronder een isolatievulling-spuit, gezorgd worden dat de isolatie op alle plekken goed verdeeld is. Als dit niet goed wordt uitgevoerd krijgt u verzakkingen in uw isolatie.

 

Speciale luchtkussens voor uw vloer

Er zijn speciale luchtkussens verkrijgbaar als vloerisolatie. Deze kussens zijn volledig gevuld met lucht, de naam zegt het al. Lucht is een geweldige isolator, doordat koude lucht en warme lucht niet goed met elkaar kunnen mengen worden deze goed van elkaar gescheiden. De luchtkussens vormen een grote isolatie onder uw vloer. Deze vorm van vloerisolatie wordt eerst aangelegd in uw kruipruimte, hierna worden alle onderdelen gevuld met voldoende lucht. Zo ontstaat er een opvulling zonder gaatjes, waarmee u zorgt dat ijzige lucht tijdens de winter buiten gehouden wordt en de warme lucht van uw kachel uw huis lekker kan opwarmen.


Tags: vloerisolatie, isolatie huis, isovlokken, isokorrels, woning isoleren
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: Sjoerd Groen.
Publicatie datum: 2014-06-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving