aanmeld knop
dot

Vlucht snel bij brand met een brandladder

Kunststof kozijnen.jpg
Kom snel weg bij brand wanneer u een brandladder gebruikt. Door het handige middel kunt u snel wegkomen en zorgt u dat u snel in veiligheid bent. Elk jaar ontstaat er in Nederland rond de 6000 keer brand in een gebouw of woning. Omdat de vergrijzing toeneemt, komt het helaas steeds vaker voor. Hoe kom je snel weg als er brand is?
KlussenKlussen

Snel uw huis uit en in veiligheid

Brand is een zeer vervelende en angstige ervaring, iedereen bevindt zich namelijk direct in een groot gevaar wanneer er ergens brand uitbreekt. Dit is erg vervelend voor iedereen die in het huis aanwezig is. Brand kan dan ook veel paniek veroorzaken. Door rookontwikkeling raak je immers snel gedesoriënteerd en je ademt giftige dampen in. Helaas sterven er jaarlijks tientallen mensen in Nederland door brand in hun woning, het merendeel komt om door de rook.

 

Hoe kom je weg uit een brandend gebouw?

Het is nodig om direct te handelen wanneer er brand uitbreekt, dit kan bijvoorbeeld door uzelf in veiligheid te brengen door middel van een brandladder. Zorg echter ook dat u rookmelders in huis heeft, want bij brand die 's nachts ontstaat, wordt menigeen gedood door de rook, en niet door het vuur. De brandladder is speciaal gemaakt om weg te komen vanaf een verdieping. Deze ladder is zo gemaakt dat u bij brand snel en efficiënt uw huis kunt verlaten. Kijk bij vluchtladder.nl voor meer informatie over brandladders. U loopt bij brand altijd gevaar, dus als u een brandladder heeft kunt u via het raam of een balkon snel het huis verlaten en u hoeft dus niet door rook en brand naar de voordeur of een andere uitgang te zoeken. Met een brandladder kunt u zichzelf al binnen korte tijd in veiligheid brengen.

 

Loop geen onnodig gevaar

Bij een brand is het noodzaak om zo snel mogelijk uw huis te verlaten, hoe langer u in uw huis blijft, hoe langer u gevaar zult lopen. Daarom is een brandladder ook in elke woning raadzaam, en op elke verdieping. U voorkomt dat er onnodig gevaar is wanneer er onverhoopt toch een brand uitbreekt. U kunt iedereen snel in veiligheid brengen en zo voorkomen dat er slachtoffers of doden vallen. Zorg bij het gebruiken van de brandladder altijd dat u andere assisteert bij het ontsnappen van de woning wanneer er brand is. Zo voorkomt u dat iemand er lang over doet om uit de woning te komen.

 

Ook op kantoor is de brandladder handig

Als u minimaal op de eerste verdieping werkt in een kantoor dan is een brandladder zeker aan te raden, indien er in het kantoor brand uitbreekt kan zo voorkomen worden dat er slachtoffers vallen. U kunt de brandladder aan het kozijn van uw kantoorruimte hangen en zo zorgen dat iedereen snel naar beneden kan klimmen. U, maar ook uw collega's van het kantoor, bent snel in veiligheid en u voorkomt hiermee ook direct dat uw collega's of werknemers verder gevaar lopen. De brandladder bevestiging is gemaakt voor standaard ramen.

 

Maak uw woning veiliger bij brand

Met een brandladder kunt u uw woning aanzienlijk veiliger maken voor als er brand uitbreekt. Dit voorkomt grote gevaren, zoals het niet kunnen ontsnappen aan rook of brand, en zorgt dat u en uw familie snel buiten staan. Een brandladder helpt om paniek te voorkomen bij brand en resulteert er ook direct in dat u meer kans heeft om te overleven. Zo kunt u altijd ontsnappen. Leg de ladder vlakbij een raamkozijn neer, zo hoeft u niet lang te zoeken wanneer er onverhoopt brand uitbreekt in uw woning. U kunt bij brand meteen met de ladder het pand verlaten.


Tags: brandladder, brand, huis uit, aan brand ontsnappen, brand veiligheid
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: Sjoerd Groen.
Publicatie datum: 2014-06-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving