aanmeld knop
dot

Ensaimada een typisch Mallorcaans gerecht

Borden.jpg
Ook het hele jaar door al bezig geweest met je dieet? Dan heb je het verdiend om in de vakantie te genieten van lekker eten. En waar kan dat beter dan in Spanje? Ben je ook gek op de heerlijke Spaanse tapas restaurants? In Spanje zijn er nog veel meer lekkernijen dan er in onze Spaanse Rastaurants te vinden zijn.

Elke plaats in Spanje heeft wel iets typisch dat bij hun plaats hoort. Spanjaarden houden nou eenmaal van lekker eten en hebben verschillende heerlijke gerechten die niet in onze kookboeken te vinden zijn. Één van deze producten is ´Ensaimada´. Dit is een typische zoete lekkernij uit Mallorca. ´Saïm´ betekent varkensvet in het Mallorca, dit is een onmisbaar ingrediënt uit Mallorca die gebruikt wordt om het product te maken. Er zijn verschillende vakantiehuizen in Mallorca met een goedgevulde keuken om de Ensaimada´s zelf heerlijk klaar te maken. Met de Spaanse traditionele ingrediënten.


Wat heb je nodig voor het recept?

Voor 15 Ensaimadas heb je het volgende nodig:

  • 600 gram broodmeel
  • 200 gram suiker
  • 125 gram varkensvet of frituurvet van varken
  • 3 eieren
  • 20 gram gist van de bakkerij
  • 150 milliliter water

De suiker, de eieren en het een eetlepel van het varkensvet worden samengevoegd. Ook het water en de gist worden goed gemixt. Hierna wordt dit toegevoegd aan de massa. Vervolgens wordt het broodmeel beetje bij beetje toegevoegd. Uiteindelijk ontstaat er een massa. De massa wordt in stukken verdeeld en wordt platgestreken. Smeer er een beetje varkensvet op en rol ze op.

 

.

 

Toch liever niet koken tijdens de vakantie? Dan zijn er natuurlijk genoeg bakkerijen waar de Ensaimada´s te koop zijn in Mallorca. In een villa Mallorca kun je heerlijk in de tuin genieten van de Mallorcaanse lekkernij. Kom snel eens naar Mallorca en ontdek nog meer recepten uit de Spaanse keuken.


Tags: Ensaimada, lekkernij, Mallorca
Artikel geschreven door: MuchosolNL.
Publicatie datum: 2014-06-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving