aanmeld knop
dot

Insecten verjagen met een bestrijdingsmiddel

Pitbull.jpg
Insecten zijn erg vervelend, vooral vlooien zorgen voor veel overlast die je natuurlijk liever niet hebt. Het is daarom fijn dat er allerlei middelen zijn die kunnen helpen bij het snel verjagen van de vlooien op het huisdier. Katten, honden, cavia's en konijnen, en verder alle andere huisdieren met een vacht, kunnen last krijgen van vlooien of andere parasieten.
KlussenKlussen

Huisdieren met insecten zoals vlooien, lopen gevaar. Om te zorgen dat huisdieren niet ziek worden kan er veel gedaan worden, er kan bijvoorbeeld gezorgd worden dat zij ingeënt zijn tegen bepaalde ziektes die onder het ras van het huisdier veel voorkomen.

 

Vlooien

Maar er zijn ook insecten die het huisdier in gevaar kunnen brengen, allerlei allergieën en reacties op deze insecten leiden tot uitslag en pijn bij het dier. Zo zijn vlooien een bekende oorzaak van problemen bij honden en katten, bij middelen om vlooien te bestrijden kunt u meer lezen over dit probleem. 

 

Parasieten bestrijden

Voor veel beestjes bij kat, hond of konijn, zijn gelukkig middelen verkrijgbaar die het bestrijden van de beestjes een stuk eenvoudiger maken. Zo is te voorkomen dat een huisdier voor lange tijd last ondervindt van de nare beestjes, met deze middelen kan voorkomen worden dat er reacties ontstaan door bijvoorbeeld allergieën die het dier op de insectenbeten ontwikkelt.

 

Allerlei middelen verkrijgbaar

Om parasieten, o.a. vlooien en dergelijke, te bestrijden zijn tientallen middelen verkrijgbaar,. Er zijn speciale vloeistoffen die helpen om vlooien te verdelgen, zoals Stronghold (dit merk is alleen via dierenartsen verkrijgbaar), maar ook een speciale halsband die het huisdier kan dragen om te voorkomen dat vlooien en teken nog verder kans krijgen pijn te veroorzaken kunnen helpen. Om de beestjes in het huis zelf te bestrijden zijn er ook nog sprays die alle insecten binnen een bepaalde straal verdelgen of verjagen. Dit zijn bijzonder effectieve middelen om te zorgen dat de insecten voorlopig niet meer terugkomen. Om een dier vlooivrij te krijgen moet u minimaal:

  • het dier behandelen;
  • vacht kammen met vlooienkam;
  • soms ook in bad doen met speciale shampoo;
  • het huis dagelijks goed stofzuigen;
  • de slaapplaats van kat of hond goed stofzuigen

Permanente oplossing tegen vlooien

Maar u wilt natuurlijk gewoon een oplossing die permanent zal werken, dan hoeft u zich nooit meer zorgen te maken dat er nog vlooien of andere insecten op je huisdier of in je huis komen. Om te zorgen dat de beestjes permanent verjaagd worden is het allereerst belangrijk om alles perfect schoon te maken, tegelijkertijd met de behandeling van het dier. Was alles waar de beestjes hebben kunnen zitten en gebruik middelen om parasieten zoals vlooien te bestrijden op tapijten, vloeren en matten. Als katten of honden soms op bed slapen, in manden of in kasten, dan liggen daar ook vlooieneitjes. U moet uw huis goed stofzuigen. Vlooien houden zich vaak op langs de plinten en in kieren van planken. Stofzuig dagelijks grondig. Zaak is vervolgens dat uw kat niet meer buiten komt. Voor honden is dit onmogelijk omdat ze uitgelaten moeten worden. Er zal daarom steeds herbesmetting optreden. Als uw huis echt vrij van vlooien is, en dat kat blijft altijd binnen, is de kans op herbesmetting klein indien u dagelijks stofzuigt en regelmatig een pipet aan de kat blijft geven. Eitjes van vlooien kunnen echter zeer lang overleven, dus de eitjes die ergens blijven liggen kunnen op warme dagen toch weer uitkomen.

 

Luizen, vlooien, teken en muggen

Allerlei insecten kunnen een plaag vormen op de huid van een huisdier. Deze plaag kan zich al snel verspreiden naar je huis, alle spullen in een huis zijn ideale broedplaatsen voor de kleine beestjes. Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat de beestjes maar enige kans hebben zich te verspreiden. Zorg daarom dat er op tijd een bestrijdingsmiddel in huis is dat zorgt dat de plaag snel is voorkomen.

Op deze manier zorg je ervoor dat insecten als luizen en vlooien niet langer de kans krijgen zich massaal voort te planten in de vacht van het huisdier of op een warme plek in uw huis. Kies daarom voor een goed bestrijdingsmiddel tegen de insecten en ga zelf actief aan de slag met het verjagen van de kleine beestjes in uw huis. U kunt ook eerst overleggen met een dierenarts. En hou er rekening dat gif tegen parasieten ook gevaarlijk is voor kinderen.


Tags: vlooien, kat, hond, konijn, vloo, luis, pels, vlooien bestrijden huisdier
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: Sjoerd Groen.
Publicatie datum: 2014-06-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving