aanmeld knop
dot

Geld nodig. Hoe kan je aan geld komen?

papiergeld.jpg
In onze maatschappij draait alles om geld. Dit heeft voor en nadelen. In elk geval heeft iedereen geld nog om zo prettig mogelijk te kunnen leven. Als je goed verdient, is dit voor je weggelegd. Heb je het niet zo breed dan heb je regelmatig te weinig geld. Hoe kan je aan extra geld komen?
ComputerComputer

Geld verdienen, dat willen we allemaal. Als je een baan hebt besteed je daar ook veel tijd aan. Er zijn manieren om geld bij te verdienen zonder dat je je extra hoeft in te spannen. Autoreclames bijvoorbeeld. De reclames worden op je auto geplakt en je hoeft verder niets te doen. Je maakt reclame voor een bedrijf en krijgt daar een vergoeding voor. Zo zijn er nog meer methodes om zonder extra inspanning geld bij te verdienen. Kijk voor dit onderwerp eens bij: GeldMax.

 

Hoe verdienen mensen veel geld?

  • Succesvol zijn: Mensen die veel geld verdienen zijn op een of andere manier succesvol met het een of ander. Heb je een studie afgerond en een goede baan, dan verdien je aanzienlijk meer dan wanneer je geen school hebt afgemaakt en van de ene naar de andere baan verkast om wat te verdienen. Mensen die veel uren draaien en daar ook voor uitbetaald krijgen, verdienen over het algemeen beter dan mensen die met hetzelfde soort werk een afgepaste werkweek draaien.
  • Man zijn: Vreemd genoeg verdienen vrouwen over het algemeen nog steeds vaak minder dan mannen, ook in onze maatschappij. Het hoeft in principe niet perse te komen dat vrouwen gediscrimineerd worden, het kan ook zo zijn dat vrouwen minder assertief zijn en minder snel om loonsverhoging vragen.
  • Uniek zijn. Mensen die iets kunnen of doen wat niemand anders kan of doet, verdienen vaak meer geld dan anderen. Succesvolle kunstenaars bijvoorbeeld, of mensen die producten verhandelen die zeer gewild zijn maar die (nog) weinig te koop zijn.

Geld besparen

Het mes snijdt aan twee kanten. Wie meer geld tot zijn beschikking wil hebben kan het beste zowel bijverdienen als besparen. Geld besparen is voor de meeste mensen een effectieve manier om minder diep in d e schulden te komen, geld te sparen, of om leuke dingen te doen.

 

Extra geld verdienen

Extra geld bijverdienen kan op veel manieren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • thuiswerk
  • een passief inkomen opbouwen via internet
  • spullen kopen en verkopen
  • bijbaantjes
  • enzovoorts

Geld lenen

Een manier waar veel mensen voor kiezen als ze snel geld nodig hebben, is lenen bij een bank of andeer instelling. Je leent een bepaald bedrag en betaalt het terug met rente. De winst voor de bank ligt voor de hand, je koopt als hetw are geld voor een bedrag wat hoger ligt als de waarde van het geld. Dat is ook meteen het nadeel. Geld is duur. Het voordeel ligt echter ook voor de hand. Als de lening wordt goedgekeurd heb je snel een geldbedrag tot je beschikking waar je iets meer kunt doen wat je anders niet had kunnen doen. Leen nooit meer dan je werkelijk kunt terugbetalen, en let er op of de maandelijkse aflossing haalbaar is in verhouding tot je inkomsten.

 

Klein bedrag lenen

Er zijn ook instanties die met nadruk kleine bedragen uitlenen. Bijvoorbeeld een paar honderd euro.

 

Rood staan

Gebruikmaken van een stukje krediet bij de bank betekent in de praktijk dat je rood staat. Je leent dus van jezelf en je betaalt rente over het bedrag wat je rood staat. Hoe sneller je het bedrag weer aanvult, hoe minder extra kosten je maakt. gebruikmaken van een stukje krediet is handig als je soms wat extra geld nodig hebt. Probeer rood staan altijd te beperken.


Tags: geld verdienen, geld besparen, geldmax, verdienen, thuiswerk
Bronnen: geldmax.nl, wikipedia
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2014-06-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving