aanmeld knop
dot

Super Foods, de hype van dit moment

Yoga2.jpg
Hier leer je vandaag wat superfoods zijn en waar ze voor gebruikt worden. De nieuwste rage op het gebied van gezondheid. Superfoods! Het woord alleen al klinkt geweldig. Maar wat is het nu eigenlijk en wat heb je er nou eigenlijk aan?

Om te beginnen zal ik je vertellen wat wordt verstaan onder een Superfood. Het zijn veelal zaden, bessen en sappen. De Goji-bes is bijvoorbeeld veel in het nieuws geweest onlangs. Men beweerde dat het goed zou zijn tegen acné, goed zou zijn voor het libido en ook voor je humeur. Helaas is dit nooit bewezen. Wel is bewezen dat het product rijk is aan anti-oxidanten, vitaminen en mineralen.

 

Acerola sap

Zo is er ook Acerola sap. Het is ontzettend rijk aan Vitamine C en een soort energiebooster dus. Bovendien is het ook nog eens erg lekker.

 

Chocolade

Er wordt zelfs gepraat over rauwe chocolade als Superfood. Ongelooflijk maar waar. De Europese Voedsel- en Warenautoriteit heeft zelfs onlangs aan een chocolade fabrikant bevestigd dat er een tekst op hun chocolade verpakking gezet mag worden waarop staat dat het product goed is voor de elasticiteit van de bloedvaten. Pure chocolade, zo puur mogelijk, is dus ook Superfood!

 

Welke wel, welke niet?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de verschillende Superfoods en wil je het zelf ook proberen? Ik kan je natuurlijk niet alles gaan uitleggen en verklappen hier. Met een starterspakket ontdek je snel alle superfoods, de lekkerste recepten en tips om de energie een extra boost te geven. Even de belangrijkste voordelen bij elkaar gezet : 

  • Rijk aan Vitaminen.
  • Rijk aan Mineralen.
  • Extra Weerstand.
  • Meer Energie. 

Superfoods zijn dus eigenlijk voedselsoorten die veel vitamines en mineralen en andere bouwstoffen bevatten. geen wondermiddelen en ook ze hebben ook geen genezende werking, ook al doet de naam dat wel vermoeden. Evengoed zijn het wel voedingsmiddelen die vaak gezond zijn.


Tags: superfood, superfoods
Artikel geschreven door: Ellies Tips.
Publicatie datum: 2014-06-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving