aanmeld knop
dot

Overlast aanpak, met behulp van een sportkooi

Voetbal.jpg
In de gemeente Slochteren, was sprake van jeugd-overlast, u leest het goed 'er was sprake van.' Baldadigheid en niet meer met elkaar in gesprek gaan tussen jeugd en de overige bewoners. 1 van de redenen was dat de jeugd ook niet echt een eigen plek had om samen te zijn en te hangen. En dus hun eigen ongeorganiseerde plekken uitzocht.

De aanpak

Tijdens gesprekken, er zijn een aantal jeugdwerkers, vrijwilligers en hangjongeren met elkaar gaan praten. Er werd aangegeven dat de jeugd een pannakooi wilde. En hier komt in onze optiek het sterke punt, de gemeente en wethouders konden zich helemaal vinden in het plan, doch zij stelden de voorwaarde dat de jeugd een financiële bijdrage zou leveren aan het pannaveld.

 

Actievoeren voor een Pannakooi

Samen met bewoners, vrijwilligers is er een actie opgestart. Er werden allerkei activiteieten georganiseerd waarmee geld te verdienen was:

  • autowassen
  • cup-cakes bakken
  • sponsoren zijn benaderd

Vanaf het moment dat de acties gingen lopen is er, zoals de burgemeester aangaf, nauwelijks of eigenlijk geen overlast meer geweest. Het saamhorigheidgevoel was groot, niemand verveelde zich en men kon uitzien naar het Pannaveld. Iedereen had een gezamelijk doel.

 

En ook tijdens de voorbereidingen van de plaatsing van de sportkooi, hebben de jongeren zich zeer actief ingezet en wederom ook weer een aantal bewoners om kosten te besparen en er een gezamenlijk iets van te maken.

 

Pannakooi

De kooi staat er nu. Dit feit is op zeer feestelijke manier geopend en het resultaat is dat er met elkaar gesproken wordt, in plaats van gevochten. De jeugd heeft nu een mooie hang en sportplek, waarvan ze zich ook nog eens eigenaar voelen.  Wat uiteindelijk weer leidt tot verantwoordelijk en zelfcorrigerend gedrag (dit is in ieder geval de logische verwachting).

 

Echt chapeaux voor de burgemeester en wethouders, de vrijwilligers en de jeugd van Slochteren. Waarvan er een aantal terecht in het zonnetje gezet zijn.

 

Pannacourt

Voor SKWshop? Wij zijn erg blij dat we de opdracht gekregen hebben en hebben mogen meedenken en mede dankzij de inzet van de Slochtenaren hebben wij een mooie nieuwe pannaveld- basketbalcombinatie ontwikkeld, die we zonder hen waarschijnlijk niet gehad hadden.

 

En heerlijk om dit te mogen ervaren, zodat we bij toekomstige projecten een mooi voorbeeld kunnen geven van hoe deze gemeente succesvol is geweest in hun overlast-aanpak.


Tags: Pannaveld, overlast, jeugd, pannacourt, pannakooi, sportkooi,
Artikel geschreven door: SKWshop.
Publicatie datum: 2014-06-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving