aanmeld knop
dot

Parfum gebruik

chanel.jpg
Parfum kopen, bijna iedereen doet dit een paar keer per jaar. Parfum is het meest verkochte cosmeticaproduct. Maar wat is parfum eigenlijk precies? En zijn er nog tips voor het gebruik van parfum? Wat zijn de toppers van dit moment?

Parfum bestaat uit geurstoffen opgelost in een oplosmiddel, meestal alcohol. De geurstoffen kunnen worden onderverdeeld in etherische olie, plantextracten en aromachemicaliën. Het grootste gedeelte van parfum, 80 tot 95 procent, bestaat uit alcohol en water. De heerlijke geur van parfum komt voort uit het oplosmiddel. Bij parfum kopen kun je kiezen uit verschillende sterktes:

  • de lichtste is eau de cologne
  • gevolgd door eau de toilette
  • de sterkste geur is eau de parfum

Naast de geursterkte, kan parfum op verschillende manieren worden opgebouwd. De klassieke manier bestaat uit drie verschillende geurnoten:

  • topnoten
  • hartnoten
  • basisnoten

Topnoten zijn de eerste geuraroma’s die je ruikt en verdwijnen na ongeveer een half uur. Hartnoten zijn 1 tot 2 uur ruikbaar en de basisnoten blijven uren lang hangen. Parfum kan ook opgebouwd worden door alleen topnoten te gebruiken.

 

Tips voor parfum gebruik

Parfum kopen is stap één, parfum gebruiken is de volgende stap. Voor het beste resultaat kun je de parfum het beste aanbrengen op plekken waar het bloed vlak onder je huid stroomt, bijvoorbeeld je polsen, slapen en de oorlellen. Hierdoor blijft de geur langer hangen. Belangrijk is om parfum op koele en donkere plaatsen te bewaren, dus niet in de badkamer. Pas op met parfum op je huid in de zon: dit kan vlekken veroorzaken op je huid.

 

Populaire parfums

Voor de dames is één van de meest populaire parfums op dit moment Si van Armani. Si geeft je de moed om ‘ja’ te zeggen. Si is een heerlijk fris parfum, gelanceerd in 2013, speciaal ontwikkeld voor de moderne vrouw. De geur is elegant, vrouwelijk en sensueel. Dit parfum prikkelt je zintuigen, met ingrediënten van roos, vanille, houtnoten en patchoeli. Si van Armani is chic en intens en heeft een elegante flacon.

 

Parfum voor mannen

Voor mannen blijft ‘1 Million’ van Paco Rabanne enorm populair. Dit parfum is inmiddels al ruim 5 jaar op de markt verkrijgbaar, maar staat nog steeds in alle hitlijsten. Een chique parfum, dat macht, rijkdom en status symboliseert. Dit heerlijke parfum bestaat uit ingrediënten zoals roos, kruiden, patchoeli, amber en sinaasappels. Paco Rabanne One Million is een heerlijke mannelijke geur. Onweerstaanbaar en fonkelend, in een prachtige gouden flacon.

 

Om het jezelf makkelijk te maken, kun je de laatste jaren parfum en bijvoorbeeld cosmeticaproducten gemakkelijk en snel online bestellen. Ideaal wanneer je veel werkt en weinig tijd hebt om te gaan winkelen. Kijk eens rond op het internet en ontdek de vele webshops die niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook goede service bieden. 

 

Beste parfum online

Jil Sander Evergreen
Parfumweetjes
Zelf rozenwater maken, hoe doe je dat?


Tags: parfum, tips, gebruik, geuren, Si, Paco Rabanne
Artikel geschreven door: PW123.
Publicatie datum: 2014-06-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving