aanmeld knop
dot

Speciale klas voor intelligente kinderen

cursus.jpg
School kan heel saai zijn voor kinderen die een stuk slimmer zijn dan hun leeftijdsgenoten. Ze moeten worden uitgedaagd en dan gebeurt niet in de reguliere lessen. Ze fietsen met gemak door alle stof heen, waardoor ze snel afgeleid worden, druk of juist zeer perfectionistisch. Nu is er voor deze kinderen een speciale ‘Da Vinci klas’ gekomen.

Kinderen die niet genoeg worden uitgedaagd op school kunnen één ochtend per week speciaal onderwijs volgen in Soest en Amersfoort.

 

Samenwerking

Voorheen was de Da Vinci klas enkel in Amersfoort te vinden, maar nu opent de school ook haar deuren in Soest in september 2014. De klas zal gebruik maken van het gebouw van openbare basisschool de Egelantier. De vestiging in Soest is een samenwerking aangegaan met de Meerkring en Eemvallei. Hieronder vallen alle openbare basisscholen van Soest.

 

Da Vincie Klassen

De leerkracht en coördinator en leerkracht van de Da Vinci klassen, Marjolein Kraal, laat weten erg blij te zijn met de samenwerking. Ze is erg enthousiast dat dat kinderen nu onderwijs op maat dicht bij huis kunnen krijgen. Kinderen met een hoger dan gemiddelde intelligentie krijgen zelden les en leerstof in zaken die zij als moeilijk ervaren. Door het gebrek aan leerervaringen kunnen zij zich gaan vervelen bij de normale lesstof. Ze fietsen met gemak door de wiskundeboeken heen om maar niet te spreken over de kinderboeken die veel te eenvoudig zijn. Deze kinderen worden gewoonweg niet genoeg uitgedaagd op school. Zij kunnen één ochtend per week speciaal onderwijs volgen in Soest en Amersfoort.

 

Vertrouwen en herkenning

In de Da Vinci klas krijgen kinderen uitdagende projecten voorgeschoteld gericht op hun cognitieve vaardigheden. Tijdens deze projecten kunnen de kinderen nieuwe vaardigheden leren en kennis opdoen. Er wordt echt naar de individuele leerling gekeken. Naast het feit dat deze kinderen in deze klas wel uitdaging vinden, zullen ze zich op sociaal vlak ook meer thuis gaan voelen onder de kinderen met hetzelfde intelligentieniveau. Ze zullen zichzelf in elkaar herkennen wat een band schept en het zelfvertrouwen zal doen toenemen. De meeste van deze kinderen zullen niet vaak iets hebben ervaren waar ze moeite mee hebben of wat niet meteen lukt. Hier leren zij hoe het is om de grenzen van kennis en kunde op te zoeken en doorzettingsvermogen te ontwikkelen. Dat is een vaardigheid waar zij de rest van hun leven profijt van zullen hebben, zegt Marjolein Kraal.


Tags: kinderen, hoogbegaafd, intelligentie, Da Vinci klas
Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2014-06-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving