aanmeld knop
dot

Denk GROOT

logo-tekst.jpeg
Dromen kunnen blijven liggen als je ondertussen druk bezig bent met andere dingen. Als je focust op kleine dingen zoals carrière maken en je zorgen maken over je hypotheek, loop je het risico dat mooie dromen aan je voorbij gaan. Om succes te hebben moet je je dromen achterna gaan. Dit kunnen kleine bereikbare dromen zijn, maar schrik vooral ook niet terug van grote dromen.

Soms lijkt het alsof ze niet binnen je bereik zouden liggen, maar zodra je bereid bent hard te werken om je dromen waar te maken is geen droom te groot! Sta jezelf dus toe om grote dromen te hebben. Iedereen is klein begonnen. De één bereikt zijn doelen en uiteindelijk daarmee zijn droom binnen een kort tijdsbestek en zet grote stappen. Een ander werkt er door middel van kleine stapjes naartoe.

 

Hoe haal je het beste uit jezelf?

Niks is onbereikbaar en/of ‘niet voor jou weggelegd’. Zolang je een droom in concrete doelen kan vertalen, is het voor iedereen mogelijk om groots te denken. Belangrijk is om hierbij je eigen mogelijkheden te zien, en in kansen te denken. Leer als eerste om je eigen mogelijkheden te benutten. Als je je doelen wil bereiken, moet je mogelijkheden zien en hierin geloven. Laat je niet van de wijs brengen door een tegenvaller of iemand anders die niet gelooft in jouw droom. Alle kracht die jij weet bij te zetten zal bijdragen aan het verwezenlijken van jouw droom.


Doelen bereiken, maar hoe?

Een valkuil van groots denken is dat je de realiteit uit het oog verlies. Zorg dat je doelen wel reëel blijven, zodat je ze daadwerkelijk kan behalen. Als je 40 bent kan je bijvoorbeeld geen topsporter meer worden, maar je kunt je droom aan de hand hiervan wel bijstellen naar bijvoorbeeld trainer. Gooi je droom niet zomaar over boord als je tegen beperkingen aanloopt. Stel het eerder bij om diezelfde passie en emotie te voelen bij de droom die je voor ogen hebt.

Om de grootste droom te verwezenlijken,
is het nodig je grootste angsten te overwinnen.

Je dromen zijn het lokaas,
die je verleiden om te groeien,
en je grenzen te verleggen…


Dromen waarmaken

Ben je bang voor hetgeen dat komen gaat omdat het zo groot lijkt? Voel dan je angst, laat het er zijn en doe het toch! Vraag jezelf af: “Wat is het ergste wat er zou kunnen gebeuren?” En hoe erg is dat dan daadwerkelijk voor jou? ‘Doemdenken’ hebben we niks aan als je dromen wil verwezenlijken. Het is negatieve energie die jouw proces naar je doel vertraagd of soms zelfs afbreekt. Het is makkelijk om te bedenken wat er allemaal mis zou kunnen gaan maar de meeste zorgen komen NIET uit.


Tags: Dromen, Durf, Angst, Droom, Ambitie, Uitdaging, dromen waar maken
Artikel geschreven door: De Ontdekkingsplaats.
Publicatie datum: 2012-08-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving