aanmeld knop
dot

Vet Verbranden met Paleo

De Paleo Revolutie.png
Auteur Mitchel van Duuren schreef het Boek over de Life-Style Paleo. Het is een dieet maar ook weer niet. Het is eigenlijk een levenswijze. Het is gebaseerd op natuurlijke voedselbronnen en producten.

Wat is Paleo?

Het wordt veronderstelt dat het Paleo-dieet is gebaseerd op wat onze voorouders vroeger aten. In de tijden van 2,5 miljoen jaar tot ongeveer 10.000 jaar geleden. Het is dus eigenlijk een oermens dieet. Het dieet van de mens bestond oorspronkelijk natuurlijk uit zuivere natuurlijke producten die ze ofwel zelf vingen, plukten of uitgroeven uit de aarde. Landbouwgiffen bestonden er natuurlijk nog niet en ook geen kant-en-klare maaltijden of bewerkt voedsel. Mensen leefden zoveel mogelijk in harmonie met de natuur. Ze aten vers voedsel en ze bewogen veel meer als tegenwoordig. Mitchel van Duuren heeft een Boek geschreven over dit dieet. De recepten bestaan vooral uit:

  • vis
  • vlees
  • groenten
  • fruit
  • wortels
  • noten

De origine van dit dieet ligt echter al in de zeventiger jaren. Het is in de loop van de tijd uiteraard aangepast aan de gewoonten van de huidige mens en op de verkrijgbare producten.

 

Wat doet het precies?

  • helpt je Gewicht verliezen
  • je krijgt mogelijk soepelere Spieren en gewrichten
  • je krijgt vaak meer Energie
  • veel mensen krijgen een mooiere zachtere Huid

Uiteraard is dit wat de Auteur claimt, en of dat ook werkelijk zo is, zullen we zelf moeten ontdekken. 

 

Paleo voordeel

Wat ik persoonlijk een voordeel vind aan Paleo is dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke producten zonder of met zo min mogelijk toegevoegde, chemische rommel. Tegenwoordig zit bijna alles vol met conserveringsmiddelen, veel te veel suiker, zout en koolhydraten. Een hele hoop van wat we niet nodig hebben. En niet alleen in de snoepjes, chips en koekjes maar ook in de producten waarvan we denken dat ze eigenlijk wel in orde zijn, zoals een opwarm maaltijd of eten uit blik. Dergelijke producten bevatten vak zeer veel calorieën in de vorm van toegevoegde suiker, vet en koolhydraten

 

Ook vind ik het heel prettig dat de producten die wenselijk zijn voor Paleo, gewoon bij Albert Heijn, de Lidl of de Plus te verkrijgen zijn. Geen omwegen maken om naar de reform-winkel te gaan en ook geen extra kosten. 

 

Afvallen met Paleo

Waar het op neer komt: Paleo is een nieuwe Hype die wellicht vele mensen kan ondersteunen bij het verliezen van gewicht, het fitter worden en een beter immuun systeem opbouwen. Vers voedsel is altijd beter, lijkt me zo!

 

Super Foods

10 Kilo afvallen? Zo lukt het!
Afvallen doe je zo!
Afvallen is een keuze. Basta!
Afvallen is heel moeilijk


Tags: Vet verbranden, Paleo, afvallen, Paleodieet, oermens dieet
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Ellies Tips.
Publicatie datum: 2014-06-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving