aanmeld knop
dot

Afvallen met vet, maar met minder suiker

Vet-verbranden.jpg
Ontdek in 3 tips waarom vet niet de boosdoener is tijdens het afvallen. Waarom is vet belangrijk is om te gebruiken tijdens je voeding, óók als je af wilt vallen. Als jij voorgoed af wilt rekenen met het teveel aan kilo's die je nu met je mee draagt, dan zal je moeten afvallen.

Afvallen en vet eten

Velen van ons denken dat vet ongezond is. Van vet zou je dik worden. Ik moet zeggen dat ik dat ook dacht voordat ik de onderstaande tips had gelezen. Mijn ogen zijn echt open gegaan na het lezen van deze tips. Vet is namelijk niet de boosdoener waarom mensen steeds meer gewichtstoename hebben en houden. Ik zal hieronder kort uitleggen hoe het zit. Ook zal ik drie tips geven hoe je je gewichtstoename kan stoppen en je gewicht onder controle kunt houden. Wil jij ook graag je overtollige kilo's kwijtraken? En voor altijd dat lichaam hebben waar jij je goed, gezond en fijn bij voelt, volg de onderstaande tips op en krijg het lichaam waar je voorheen alleen maar van kon dromen.

 

Afvallen en weer aankomen

Laat ik je allereerst vertellen wat ervoor zorgt dat jij je overtollige kilo's niet kwijtraakt en hoe het komt dat je er zelfs na een dieet meer bij krijgt dat voordat je begon met je dieet. Allereerst zorgen slechte koolhydraten, en snelle suikers, ervoor dat je insuline aanmaakt. Verkeerde koolhydraten zitten vaak in kant-en-klaar eten waarin meel verwerkt is, zoals:

  • koekjes
  • cake
  • pizza
  • witbrood
  • geverfd 'bruinbrood
  • pasta
  • enzovoorts

Vrijwel alle zoete producten die uit de fabriek komen bevatten snelle suikers, tenzij ze zoetstof bevatten, maar ook dat is lang niet altijd goed voor de lijn. Insuline zorgt ervoor dat het vet dat zit opgeslagen in je lichaam niet meer zo makkelijk wordt verbrand. Het nieuwe vet dat je tot je neemt slaat zich vervolgens ook op. Maar dit gebeurt alleen als je (te veel) vet en suikers combineert in een maaltijd. Als je alleen vet en bijvoorbeeld eiwitten zou eten in een maaltijd, dan kan je lichaam deze vetten en eiwitten dus gewoon verbranden en worden ze niet zo snel opgeslagen.

Nu je weet dat suiker dus een grote boosdoener is van vetopslag, is de oplossing dus niet ver weg. Schrap de verkeerde suikers uit je leefpatroon en je zult gemakkelijker afvallen.

 

Suiker minderen

Maar ik hoor je denken, in alles zit suiker, zelfs in fruit. Dat klopt. Er wordt echter onderscheid gemaakt tussen verkeerde en goede suikers. Suikers zijn koolhydraten. Snelle koolhydraten zitten bijvoorbeeld in producten die toegevoegde suiker bevatten, zoals witte suiker toegevoegd aan een toetje of aan je koffie bijvoorbeeld. Fructose en glucose zijn snelle suikers. Trage suikers zijn suikers die langzamer door je lichaam worden opgenomen. Deze zitten in producten waarbij het langer duurt voordat je lichaam de suiker uit opgenomen heeft. Bruinbrood bevat veel vezels maar ook wat gezonde koolhydraten. Als je volkorenbrood met mate eet, krijg je we suiker binnen maar niet te veel.

 

Fruit

Fruit kun je natuurlijk gewoon eten, als je het maar niet in combinatie doet met eiwitten en vetten. Dus een appel, vooral een groene, is een prima tussendoortje. Maar fruit door de sla, waar je aardappels en een gehaktbal bij eet zou in theorie eerder aan kunnen zetten.

 

Gezonde en ongezonde vetten

Enkele weetjes over vet. Er zijn gezonde en ongezonde vetten.  Het feit dat een vet gezond of ongezond is zit hem in de afkomst, de bewerking en de verhitting. Gezonde vetten, zoals roomboter, olijfolie en bijvoorbeeld kokosolie zijn heel natuurlijk en neutraal. Vloeibare vetten zijn wel beter voor de gezondheid dan vetten die hard kunnen worden.  Als je gaat bakken in boter kun je het beste roomboter nemen, dit omdat de structuur van roomboter pas als een hele hoge temperatuur veranderd.  Bij het veranderen van de structuur in vet krijg je te maken met transvetten. Deze vind je bijvoorbeeld in de hamburgers van de snackbar, maar ook in gebak en donuts. Transvet is ook een soort smaakmaker en zorgt ervoor dat iets langer houdbaar is. Kortom, roomboter is dus een gezonde keus, voor op brood en om in te bakken, maar overdrijf het niet. Vloeibare plantaardige olie staat als gezond bekend. Plantaardige vetten in het algemeen staan als gezonder bekend dan dierlijke vetten.

 

Eten en afvallen

  • Tip 1: Zorg ervoor dat je de juiste voedingsmiddelen combineert, geen slechte koolhydraten (suiker) combineren met vetten en eiwitten dus. Eet zo min mogelijk slechte suikers
  • Tip 2: Zorg ervoor dat je eet, liefst vaak (zes keer per dag) en kleine beetjes. Dit zorgt ervoor dat lichaam blijft verbranden. Super belangrijk natuurlijk.
  • Tip 3: Keto Revolutie Dieet gebruiken om af te vallen

Afvallen met voeding (aanrader!)

Snel vet verbranden

Afvallen zonder dieet


Tags: Afvallen, gezonde levensstijl, dieet, gezonde vetten
Artikel geschreven door: .
Publicatie datum: 2014-06-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving