aanmeld knop
dot

Mooie steden in Italie

Hawaii.jpg
Italië is een geliefd vakantieland. Het is naast Frankrijk en Duitsland ook de plek waar Nederlanders erg graag op vakantie gaan. Ik ga bijna elk jaar op vakantie naar Italië. Ik weet inmiddels dan ook goed welke stadjes of plekjes je zeker niet moet missen in Italië.

Volterra

Voleterrais een stad in Toscane, in de provincie Pisa. Volterra heeft een eeuwenoude geschiedenis; het werd gesticht door de Etrusken. Naast dat de stad een rijke geschiedenis heeft, is het ook interessant om andere redenen. Zo is Volterra gebouwd op een heuvel, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de heuvels in de omgeving. Het heeft tevens veel bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld:

  • een oud Romeins amfitheater uit de eerste eeuw  voor Christus.
  • het fort van de Medici is een mooie bezienswaardigheid. Dit fort wordt nog altijd gebruikt als staatsgevangenis.

Pisa

Pisa is een stad in Italië. Het ligt nabij de mond van de rivier Arno, in de regio Toscane. Het is een stad dat met name bekend is door zijn “scheve toren”; de toren van Pisa. Deze toren staat, samen met de dom van Pisa, op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Mede hierdoor is Pisa al een goede stad om te bezoeken. Naast de toren van Pisa en de dom kan je in Pisa ook de volgende locaties bezoeken:

  • Orto botanico di Pisa
  • Botanische tuinen van Pisa
  • Piazza dei Cavelieri
  • Museo nationale di San Matteo.

Florence

Florence is de hoofdstad van de regio Toscane en tevens van de provincie Florance. De stad telt zo’n 400.000 inwoners en het ligt aan de rivier de Arno. Florance wordt gezien als de bakermat van de renaissance. Hierdoor is het een van de meest bekende cultuursteden in Europa. Hierdoor is het ook een interessante plek om te bezoeken. Zeker doen dus!

 

Siena

Siena is een van de grootste en oudste steden in Toscane. Het kenmerkt zich door de vele kleine huisjes met gelige bakstenen en het is gelegen tussen de heuvels van Toscane. De meest bekende bezienswaardigheid is het Campo dei Fiori. Dit is een enorm plein waar vroeger de paardenraces op gehouden werden. Siena is echt een toeristenstad, dus let er goed op dat je niet teveel geld betaald voor het eten.

 

Trieste

Trieste is een stad in het Noorden van Italië, niet al te ver van de wereldberoemde stad Venetië. Het is een stad met een cosmopolische uitstraling door vele hoge gebouwen. Tevens heeft deze stad een hele goede universiteit en is hierdoor ook een echte universiteitsstad. De stad zelf oogt niet typerend Italiaans, maar doet wat meer Zwitsers aan. Het is alsnog een enorm mooie stad. Het is dus sowieso de moeite waard om een uitstapje naar Trieste te maken. 


Tags: vakantie, italie, steden, Trieste, Siena, Florence, Pisa, Volterra
Artikel geschreven door: GVDH-vakantie.
Publicatie datum: 2014-07-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving