aanmeld knop
dot

Afvalcontainer huren? Groenafaval, puin of houtafval

P1020567.JPG
Voor verschillende soorten afval zijn er verschillende afvalcontainers te huur. Dit zorgt ervoor dat er veel afval hergebruikt kan worden en dit is beter voor het milieu. Bij de afval verwerkingsbedrijven in de gemeente kunnen de verschillende containers gehuurd worden die bij u thuis neergezet worden en volgens afspraak weer opgehaald worden

Groen afvalcontainer en hout afvalcontainer.

Een groen afvalcontainer wordt gebruikt voor alle soorten afval die composteerbaar zijn. Bijvoorbeeld:

 • groente afval
 • fruit afval
 • snoeiafval
 • oude bloemen
 • planten
 • onkruid
 • wortels en kluiten algemeen
 • wortels van bomen

Struiken en bomen mogen niet in de groen afvalcontainer. .

 

Gebruik afvalcontainers

Als u een afvalcontainer huurt wilt u veel afval ineens kwijt. U kunt bijvoorbeeld een groen afvalcontainer huren om uw tuin op te ruimen, maar ook een puin of hout container. Welk afval hoor in welke container?

 • Een groen afvalcontainer wordt vaak gebruikt bij het vernieuwen van een tuin. Alle groen wat u kwijt wilt gaat erin.
 • Een hout afvalcontainer wordt gebruikt voor afval hout dat bewerkt kan zijn en waardoor het niet composteerbaar meer is. Hierbij kan u denken aan oude schuttingdelen, oude vloerdelen maar ook aan deuren en houten kozijnen.
 • Schuttingdelen zijn vaak geïmpregneerd en mogen daardoor niet hergebruikt worden en worden verbrand om energie op te wekken.
 • Puin afval gaat in een speciale afvalcontainer voor puin. Het gaat dan om schoon puin wat weer hergebruikt kan worden

Bouw en sloop afvalcontainer.

Een bouw en sloop afvalcontainer wordt vaak gebruikt bij verbouwingen en grote klussen om al het afval op een makkelijke manier af te voeren. In een bouw en sloop afvalcontainer mogen puin resten, hout, kunststof, metaal en vloer afval bij elkaar in de container. Attentie! Wat zeker niet in de bouw en sloop afvalcontainer mag, zijn:

 • giftige stoffen
 • asbest

Dit omdat het erg schadelijk is voor het milieu, maar ook voor de gezondheid.

 

Asbest

Asbest dient altijd door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd te worden en schadelijk stoffen moeten op een daarvoor bestemde manier worden afgevoerd.


Puin afvalcontainer

Een puin afvalcontainer wordt nog wel eens verward met een bouw en sloop afvalcontainer doordat men denkt dat puin hetzelfde is als sloop afval. Een puin afvalcontainer is alleen geschikt voor schoon puin zoals beton, stenen, dakpannen, oude bestrating en ander beton en steen afval. Puin afval kan ook weer hergebruikt worden voor o.a. granulaat voor de wegen bouw. 

 

Tips

Het is erg belangrijk voor het milieu dat afval op de juiste manier wordt gescheiden. Afvalverwerking kan immers niet op de juiste manier plaatsvinden als het afval niet goed gescheiden is. Het is dus erg belangrijk dat je precies welke containers er zijn voor welk soort afval. Zoals in dit artikel uitgelegd kan afval dat soms erg op elkaar lijkt, ook niet in dezelfde container doen. Een boomstronk bijvoorbeeld. Het lijkt alsof een boomstronk in een hout afvalcontainer moet, het is immers van hout. Maar niets is minder waar, een boomstronk moet namelijk in een groenafvalcontainer. Het is dus heel erg belangrijk dat je precies weet welk afval in welke afvalcontainer moet. Lees je dus goed in voordat je een afvalcontainer besteld.


Tags: huren, afvalcontainer, afvalcontainer

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: KeesVanSmit.
Publicatie datum: 2014-07-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving