aanmeld knop
dot

Jack Russell terrier pups opvoeden

Puppy.jpg
Jack Russell is een zeer populair hondenras, maar de pup opvoeden vergt wel enige kennis van zaken. Genoeg mensen kopen een Jack Russell pup en kunnen de opvoeding van het hondje niet goed aan. Doodjammer, want na verloop van tijd gaat men dan maar al te vaak op zoek naar een adres voor herplaatsing. Dit is helemaal niet nodig als je weet hoe je een Jack Russell puppy moet opvoeden.

Jack Russell is een heerlijke hond waar je enorm veel plezier aan kunt beleven. Het is echtere een eigenzinnige hond met een krachtig karakter. De opvoeding is belangrijk maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het puppy is immers zo enorm leuk en lief dat je vaak niet eens doorhebt dat je de hond de baas laat spelen. Het puppy leert spelenderwijs wat allemaal mag en niet mag, en als je dus niet weet wat je de hond leren moet, kan aangeleerd gedrag op den duur een probleem worden als de pup groter wordt.

 

Jack Russell gedragsproblemen

Een Jack Russell die niet goed is opgevoed kan voor aardig wat problemen zorgen. Bijvoorbeeld:

 • blaffen en keffen
 • grommen en grauwen
 • bijten
 • zin door drijven
 • niet lief voor kinderen zijn
 • te nieuwsgierig naar andere honden met alle gevolgen van dien
 • bedelen
 • tegen het been van mensen aan rijden
 • ander dominant gedrag vertonen
 • meubels kapotmaken
 • niet alleen kunnen zijn
 • janken
 • enzovoorts

Jack Russel terriërs opvoeden

Deze jachthond is van nature nogal dominant, maar ook zeer trouw. Hij zal je uit zichzelf niet snel pijn doen, terwijl er iets fout is gegaan in de opvoeding. Menige eigenaar weet niet hoe leiding te geven aan een hondje, laat staan aan een zo pittige leider als de Jack Russell is. Deze hond heeft behoefte aan duidelijk leiderschap, en krijgt hij dat niet, welnu, dan neemt hij de leiding wel over jou en de andere gezinsleden. Dit is geen kwaadaardigheid van de hond maar het is de natuur, 'iemand' moet immers de leider zijn. Dus moet je zorgen dat jij de leider bent en blijft over de hond. Om te weten hoe je leiding geeft aan deze onweerstaanbare hond raad ik je aan om de handleiding het complete trainingsboek voor de Jack Russell te lezen. Zowel voor puppy's als voor honden die al volwassen zijn. Het is dus nooit te laat de hond te trainen en op te voeden.

 

Fout gedrag afleren, kan dat?

Veel mensen maken zich zorgen of eenmaal verkeerd geleerd gedrag nog wel kan worden afgeleerd. Dat kan zeker. Een hond is wat dat betreft heel primair gericht en nemen nieuwe regels vrij snel op. Je moet echter weten hoe je het aan moet pakken, wat je wel en niet moet doen en toelaten, en hoe je consequent blijft. Alles komt aan bod in eerder genoemde trainingsboek. Als je de regels in de handleiding opvolgt zal je hondje snel een heel andere kant laten zien en de relatie met de hond zal aanzienlijk verbeteren. Niet alleen jij en/of je gezin zal daar baat bij hebben, maar ook de Jack Russell zelf.


Tags: Jack Russell opvoeding, tips, terriƫrs, bijten, blaffen, blaft, bijt, agressief, trainen, Jack Russell hond
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2014-07-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving