aanmeld knop
dot

Algemeen gebruikelijke regels in de sauna

rugpijn2.jpg
Het bezoek van een sauna op een openbare plek neemt met zich mee dat er fatsoens- en hygiƫneregels zijn. Deze regels gelden, zodat iedereen kan genieten van zijn of haar sauna bezoek. De belangrijkste regels zijn hierbij op een rijtje gezet

Eigen spullen

Meestal heeft u spullen bij zich zoals slippers of een badjas. U kunt deze ophangen of opzij zetten, voordat u de sauna ingaat. Het is de bedoeling dat u niet aan andermans spullen komt. Dit lijkt logisch, maar de spullen zoals badjassen en slippers lijken erg op elkaar, omdat ze van het kuuroord zelf zijn. U kunt daarom het beste uw spullen merken met bijvoorbeeld een eigen tasje met spullen of iets anders waar u uw spullen aan kunt herkennen.

 

Nette houding

In een sauna zijn mensen over het algemeen naakt. Daar gaat men onderling respectvol mee om. Als u naakt in de sauna bent, is het wijs om houding aan te nemen die niet aanstootgevend is. De benen gesloten houden en niet bukken waardoor iedereen ‘alles’ kan zien, wordt erg op prijs gesteld. Zolang u zich aan deze regel houdt, kunt u liggen of zitten zoals u wilt.

 

Gesloten deur

Heel belangrijk in een sauna is een gesloten deur. Als de deur open is, ontsnapt de warmte en zit u voor niets in de sauna. Het sluiten van de deur bij het verlaten van de sauna is voor de achterblijvers erg fijn.

 

Haar

Het is absoluut niet verplicht om schaamhaar te verwijderen voor een saunabezoek. Het mag natuurlijk wel. Het is mogelijk zelfs hygiënischer. Als u uw haar wilt verwijderen, is het aan te raden dat niet nét voor een saunabezoek te doen. De huid is dan namelijk meer geïrriteerd dan normaal en u kunt dan last krijgen door het effect van de warmte op de al geïrriteerde huid.

 

Afkoelen

De afkoeling na een saunabezoek is van groot belang. Na een bezoekje aan een sauna is een koud dompelbad dringend aan te raden.

 

Handdoekje leggen

Een ongeschreven of soms mogelijk geschreven regel is het meenemen van een handdoekje waar u op kunt zitten in de sauna. Met een groter badlaken kunt u heerlijk gaan liggen in de sauna.

 

Stilte

Het is niet verboden te praten in een sauna, maar er wordt wel van u verwacht zo min mogelijk te praten. In het zwembad of restaurant kunt u kletsen wat u wilt, maar in een sauna wordt de rust erg op prijs gesteld.


Tags: sauna, regels, sauna bezoeken, spullen sauna
Artikel geschreven door: investonline.
Publicatie datum: 2014-07-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving