aanmeld knop
dot

In 1 minuut een plattegrond van je huis

Sketchup.jpg
Een nieuwe vloer, nieuwe gordijnen, of gewoon nieuwsgierig naar hoe groot de slaapkamer precies is? Enthousiast begin je alles op te meten maar al snel blijkt het een hele klus te zijn; met een meetlint onhandig achter de meubels langs moeten, of een rolmaat die net niet lang genoeg is.

Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen om al die frustraties te voorkomen, zoals de gratis applicatie RoomScan voor je mobiele telefoon.

 

Wat is RoomScan?

In een paar minuten kun je een gedetailleerde plattegrond van een ruimte maken met behulp van een iPhone. De gratis applicatie RoomScan werkt erg eenvoudig; door slim gebruik te maken van de standaard ingebouwde functies van een iPhone (zoals de gyroscoop) kan het programma zich oriënteren binnen de ruimte en zo maten van de ruimten opnemen. De gratis versie schetst zelf een plattegrond van de ruimte, die redelijk nauwkeurig is.  Om zelf aanpassingen aan de plattegrond te kunnen doen is de Pro-versie beschikbaar. Naast de verbeterde nauwkeurigheid biedt deze versie de mogelijkheid om handmatig deuren en ramen te kunnen toevoegen.

 

Gebruik van de applicatie

We hebben de applicatie getest. Na het opstarten van het programma dienen eerst een aantal gegevens te worden ingevoerd. De instellingen zijn eenvoudig en overzichtelijk weergegeven. De applicatie werkt met verschillende schaalniveaus; op het hoogste niveau kan een woonplaats en een adres worden ingevoerd. De iPhone kan de huidige locatie waar je je bevindt gebruiken om deze automatisch in te vullen.  Daarna kunnen binnen een adres verschillende ruimten worden aangemaakt die aan een verdieping toegekend worden.

 

Ruimten inmeten

Na het aanmaken van een ruimte begint vanzelf de meting. Voor iedere meting worden korte instructies weergegeven. De meting wordt gestart door de iPhone even stil tegen de eerste wand te houden. Er volgt een pieptoon en daarna is de volgende wand aan de beurt. Zo loop je een rondje door de ruimte en zet de iPhone even stil tegen iedere wand tot een pieptoon volgt. Tijdens het meten maakt de applicatie een tekening van de ruimte. Grafisch zit de applicatie fraai in elkaar. Zelfs de eerste keer lukt het vrij snel een goede weergave van de ruimte op het scherm te krijgen. De plattegrond is een handig en eenvoudig hulpmiddel. Wil je echter een betrouwbare en kloppende plattegrond, dan raden we aan daar een professionele tekenaar of architect voor in te huren.

 

Gratis versie en de pro-versie

Een Pro-versie van de applicatie RoomScan is te koop in de App-Store. De pro-versie bied extra functies zodat na het inmeten van de ruimte deuren en ramen kunnen worden toegevoegd aan de plattegrond. Ruimten kunnen aan elkaar worden gelinkt om direct een plattegrond te vormen.

 

Alternatieven

Na even zoeken blijken er diverse alternatieven beschikbaar te zijn. Niet iedere applicatie is gratis verkrijgbaar en niet alle apps hebben we getest. Door zijn eenvoud, gebruiksgemak en functionaliteit blijft de RoomScan applicatie onze favoriet.

 

Vergeet het meetlint en gebruik je telefoon. De applicatie is gratis te downloaden in de App-Store van Apple.

 

Bouwtekeningen nodig?
Zelf een keuken bouwen?


Tags: Architect, tekenaar, plattegrond, RoomScan
Artikel geschreven door: Erwin.
Publicatie datum: 2014-07-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving