aanmeld knop
dot

Zelf een keuken bouwen?

hamer.jpg
Je eigen keuken bouwen kan wel degelijk. Je hebt bouwtekeningen nodig en een goede stap voor stap handleiding. Keukens zijn tegenwoordig onbetaalbaar, terwijl mensen vroeger hun eigen keukens bouwden. Je kunt dus ook zelf een heel mooie keuken bouwen. Hoe je aan de bouwtekeningen komt?
KlussenKlussen

Als je handig bent kan je zelf een hele mooie keuken bouwen. Het is niet alleen een leuke klus maar ook geeft een zelfgemaakte keuken je veel voldoening. En je bespaart er duizenden euro's mee natuurlijk. Belangrijk bij het bouwen van een eigen keuken is uiteraard het materiaal. Je gebruikt als je zelf een eigen keuken bouwt bij voorkeur eerlijke duurzame materialen. Een zelfgebouwde keuken gaat als het handig aanpakt heel wat langer mee dan de spaanplaat fabrieksrommel die je tegenwoordig continu onder je neus geschoven krijgt.

 

Bouwtekeningen keuken

Aan bouwtekeningen voor keukens is niet makkelijk te komen maar via deze bouwtekeningen kom je aan duizenden bouwtekeningen voor keukens, meubels, bankstellen, tafels, zelfs om zelfs huizen en dergelijke te bouwen. Om zelf een keuken te bouwen bevat het pakket ook bouwtekeningen. Menigeen heeft op die manier al zijn eigen keuken weten te maken. Als je handig bent met klussen kan je in principe alles leren maken.  Zelf leren klussen is niet alleen een kwestie van zogenaamde 'gouden handen', het is juist een kwestie van gewoon weten wat je doen moet. Ook heb je een beetje doorzettingsvermogen nodig.

 

Of je nou een hele keuken zelf maken wilt, of alleen keukenkastjes, keukenstoelen of onderdelen voor een keuken, je vindt voor alles bouwtekeningen in genoemd pakket met bouwtekeningen. Bekijk het pakket met meer dan 10.000 bouwtekeningen voor de doe-het-zelver.

 

Keukenkastjes maken

Zelf keukenkastjes maken is ook zo'n klusje wat moeilijker lijkt dat het in werkelijkheid is. Feitelijk bestaat een keukenskastje immers uit een constructie van zes platen, 4 rechthoekig en twee vierkante, enkele scharnieren voor hetd eurtje, een handvat, en wat planken met steuntjes aan de binnenkant. Met de juiste wrkteking heb je binnen een dag je keukenkastjes gemaakt. Wat kan je allemaal zelf bouwen voor je eigen keuken?

  • keuken
  • keukenkastjes
  • keukenplanken
  • keukenstoelen
  • barkrukken
  • hakblok
  • planken
  • overige keukenspullen

Om zelf alles voor de keuken te maken raden we deze bouwtekeningen met nadruk aan.

 

Keuken met granieten blad

Granieten blad op het aanrecht blijft populair. Hard gesteente is makkelijk schoon te houden en kan tegen een stootje. Bovendien ziet het er goed uit. Mijn eigen neef maakte ooit zijn eigen keuken door een stevige constructie met onderkasten te fabriceren, en de boel af te werken met een granieten werkblad voor het aanrecht. De plaat graniet had hij gewoon bij een bedrijf gehaald waar ze grafstenen vervaardigden, voor een zacht prijsje. En hij gebruikte het gesteente om direct zijn groentes op te snijden. In het blad had hij een gat laten zagen, waaronder hij een keukenemmer had bevestigd. Het snijafval schoof hij dus direct in het gat, dat viel in de emmer en de emmer leegde hij dagelijks in de afvalcontainer of op de composthoop in de tuin. Een heel mooie vinding waar hij jarenlang plezier van heeft gehad. De keuken was erg mooi afgewerkt en helemaal op maat gemaakt. Iets wat ik elke doe-het-zelver aan kan raden.

 


Tags: keuken bouwtekening, zelf keuken maken, doe-het-zelf, keukenkastje maken
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2014-07-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving