aanmeld knop
dot

Wist jij al dat sloten kunnen worden opgelost als een puzzel?

huisje.jpg
Misschien heb je het wel eens gezien in een film of in een videospelletje dat iemand een slot weet open te krijgen door de pinnetjes in het slot te manipuleren. Dit fenomeen is gebaseerd op iets dat in het echt ook mogelijk is. Het heet "Lockpicking"

Er zijn duizenden mensen over de hele wereld  die dit dagelijks doen. Ze noemen zichzelf lockpickers en de officiële naam voor de sport is lockpicking. Het is volledige legaal om te beoefenen en er zijn zelfs internationale wedstrijden. Bij deze wedstrijden zijn er ontzettend veel verschillende soorten omdat er ook heel verschillende soorten sloten zijn. Het maakt niet uit wat voor slot zolang het maar je eigen slot is of als je duidelijk toestemming hebt van eigenaar. Deze wedstrijden zijn erg serieus en ze hebben spelregels, scheidsrechters en alles erop en eraan. Vaak kijken ze dan wie het snelst een slot kan openen, de tijden worden geregistreerd en vergeleken met andere. Zo zijn er bepaalde tijden die men probeert te verslaan.

 

Lockpickers

Lockpickers beoefenen de sport niet om zich voor te bereiden voor criminele activiteiten maar omdat ze het als een uitdaging zien om een systeem te verslaan wat er juist voor is ontworpen om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Het geeft een bepaalde kick als je dit kan, het is een bekend fenomeen dat mensen na hun eerste slot open te hebben gekregen verslaafd raken aan het openen van sloten. Elke keer wanneer dan een slot opent krijg een kleine adrenalinekick omdat je het systeem hebt weten te omzeilen.


Werking van sloten

Als hiermee begint Ontdek je steeds meer over de werking van sloten. je wordt je dan ook steeds meer bewust van alle sloten omheen. Er zijn namelijk ontzettend veel sloten overal om ons heen. We gebruiken ze elke dag en hebben het bijna niet meer door hoe erg we op ze bouwen dag in dag uit. Wanneer je naar je werk gaat of wanneer je naast je geliefde ligt te slapen beschermd een slot je.Of je nou je fiets, auto, scooter, brommer, kluis, deurslot of je schuur op slot zet je vertrouwd altijd betrouwbare werking van een slot.

Maar de technologie ontwikkelt zich snel hoe meer we de werking van sloten bestuderen des te meer we ook zien hoeveel zwaktes werd in het systeem zitten. Een van onze meest gebruikte systemen die in bijna elk slot te vinden is, is gebaseerd op een systeem wat al meer dan 4000 jaar oud is. Het is wel stukken verbeterd maar hetzelfde principe wordt nog steeds gebruikt. Dit systeem is het stift cilinder slot en is erg gevoelig voor lockpicking.

Lockpickers bestudeerde zwaktes van sloten niet om andere mensen te pesten of om de technieken te misbruiken voor criminele doeleinden. Maar omdat ze nieuwsgierig zijn naar verbeteringen en constant kwaliteit van onze veiligheid naar voren duwt. Lockpickers geven vaak advies aan de fabrikanten van sloten of aan justitie om belangrijke zwaktes bekend te maken zodat ze niet meer kunnen worden misbruikt voor criminele doeleinden.


Lockpicking

Lockpickers zijn gepassioneerd over de werking van sloten en hebben bewondering voor de techniek erachter. Ze vinden het leuk om weer te leren over sloten en te kijken hoe het beter kan. In Nederland wordt lockpicking steeds populairder en er is ook al veel informatie te vinden in het Nederlands over lockpicking. Als u zelf meer wilt leren over lockpicking kunt u de site van de Lockpicking Universiteit  bezoeken. Hier is allerlei cursusmateriaal beschikbaar, gratis informatie en videomateriaal. Veel plezier!


Tags: lockpick, lockpicking, slot openen, slot kraken
Artikel geschreven door: MonkeyMan.
Publicatie datum: 2014-07-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving