aanmeld knop
dot

Vliegangst overwinnen

vliegen.jpg
Al jaren lang heb ik allerlei verschillende smoesjes verzonnen waarom ik het land niet uit zou hoeven. Smoesjes als: het kost te veel, ik heb het druk met werk en opleiding. Uiteindelijk was het zelfs zo dat ik simpelweg beweerde dat ik niet kon vliegen omdat het te koud was buiten. Uiteindelijk besloot ik toe te geven aan het feit dat ik bang was om te vliegen.

Vliegangst. Dit feit ging compleet in tegen mijn verlangen om de wereld te ontdekken. Maar ik zal niet de enige zijn die dit gevoel had of heeft. Helemaal na de verschrikkelijke ramp van het neergestorte vliegtuig MH17 in Oekraïne kan ik me voorstellen dat er zelfs nog meer mensen zijn bijgekomen met vliegangst. 

 

Tips tegen vliegangst

Houd deze angst ook jou aan de grond genageld en neem jij liever genoegen met een 12 uur durende autoreis naar een land waar de cultuur toch echt nog net zo Europees is als in Nederland? Geen hagelwitte stranden en een heerlijk drankje uit een kokosnoot geserveerd door een mooie exotische schone?Hieronder een 5 tips om er voor te zorgen dat ook jouw exotische droom uit kan komen.  

 

1. Weet wat je kan verwachten
Als je niet weet wat er gaat komen op het vliegveld voordat je in het vliegtuig zelfs stapt kan jouw fantasie een loopje met je gaan nemen.

 

Zorg ervoor dat je jezelf bekend maakt met de dingen die te zien en te horen zijn in in het vliegtuig en houd ook rekening met turbulentie. Als je jezelf bekend maakt met deze dingen weet je als het gebeurt dat je fantasie niet op de loop gaat, waardoor jijzelf in paniek zou kunnen raken. Maar hoe maak je jezelf bekend met deze dingen? Vraag het aan vrienden die al vaker hebben gevlogen en vraag dan naar details als:

  • Wat kan ik voelen tijdens het opstijgen en hoelang duurt dit ongeveer?
  • Als ik in de lucht ben wat zijn dan de geluiden en wat kan ik voelen?
  • Wat betekent het als de stewardessen iets omroepen?
  • Wat kan ik verwachten van de landing?
  • Vergeet ook niet te vragen wat er gebeurt nadat het vliegtuig is geland, dat je op de grond staat betekent namelijk nog niet dat het vliegtuig meteen stil staat en dat je er meteen uit mag.

2. begrijp waarom vliegen eigenlijk heel veilig is

We kennen allemaal de bewering: ´Het is waarschijnlijker dat je een ongeluk krijgt in de auto op weg naar het vliegveld dan met het vliegtuig zelf.´ Hier zit zeker een vorm van waarheid in. Het is namelijk 500 tot 1000 keer meer waarschijnlijk dat je tot je eind komt op de snelweg dan in een vliegtuig. Maar laten we eerlijk zijn, deze feiten zijn nog niet geruststellend genoeg om de zenuwen te verminderen.

 

Maar om eerlijk te zijn moet je toch deze punten in je hoofd houden. Ze zullen je niet geheel comfortabel laten voelen maar ze zullen je een sprankje hoop moeten geven als het gaat om het veilig bereiken van de bestemming.

 

3. Ga bij de vleugel zitten en adem frisse lucht in

Jezelf het vliegtuig in werken is één ding, maar dan is de strijd nog niet gestreden. De koele lucht uit de airco boven je hoofd is één van de grootste hulpenmiddelen om te kunnen ontspannen. Open het rooster en richt deze op je gezicht. De grote vlaag frisse lucht zorgt er niet alleen voor dat je rustiger kan ademen maar zorgt er ook voor dat je oksels een beetje droger blijven.

 

Als het idee van turbulentie je grootste vijand is, neem dan een stoel bij de vleugel. Ook als is niet iedereen het er mee eens er word gezegd dat bij de vleugel iets meer stabiliteit is dan op andere plaatsen in het vliegtuig.

 


Tags: vliegangst, vliegen, overwinnen, reizen
Artikel geschreven door: Lovelyleonie.
Publicatie datum: 2014-07-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving