aanmeld knop
dot

Waarom vet niet de boosdoener is tijdens het afvallen!

images (16).jpg
In dit artikel ga ik uitleggen waarom vet belangrijk is om te gebruiken tijdens je voeding, óók als je af wilt vallen. Als jij voorgoed af wilt rekenen met het teveel aan kilo's die je nu met je mee draagt, dan is dit voor jou misschien interessant.

3 Tips Om Vet Te Kunnen Eten Én Af Te Vallen Tegelijk!

 

Afvallen en vet eten

Velen van ons denken dat vet ongezond is. Van vet zou je dik worden. Ik moet zeggen dat ik dat ook dacht voordat ik er meer over had gelezen. Ik denk er nu echter heel anders over. Vet is namelijk niet de boosdoener waarom mensen steeds meer en weer gewichtstoename hebben en houden. Ik zal hieronder kort uitleggen hoe het zit. Ook zal ik drie tips geven hoe je je gewichtstoename kan stoppen en je gewicht onder controle kunt houden.

Veel mensen die overgewicht hebben willen graag de overtollige kilo's kwijtraken. En voor altijd dat lichaam hebben waar jij je goed, gezond en fijn bij voelt. Makkelijker gezegd dan gedaan. Ten eerste is niet elk lichaam even slank gebouwd en dus zal je nooit het lichaam van een topmodel krijgen als je die bouw niet hebt. En naarmate mensen ouder worden, wordt ook de vorm van het lichaam anders. De huid wordt dan ook slapper en de meeste mensen komen telkens wat meer aan als ze wat ouder worden. Mar je kunt wel aan je lichaam werken, en als het je lukt om af te vallen zal je je fitter voelen en je zal misschien niet het lichaam krijgen waar je van droomt, maar je zal wel slanker worden.

 

Koolhydraten zetten om in vet

Laat ik je allereerst vertellen wat ervoor zorgt dat jij je overtollige kilo's niet kwijt raakt en hoe het komt dat je er zelfs na een dieet vaak meer kilo´s bij krijgt dan voordat je begon met je dieet. Allereerst zorgen slechte koolhydraten, suikers, ervoor dat je insuline aanmaakt.  Insuline zorgt ervoor dat het vet dat zit opgeslagen in je lichaam niet wordt verbrand. Het nieuwe vet dat je tot je neemt slaat zich vervolgens ook op. Maar dit gebeurt alleen als je vet en suikers combineert in een maaltijd. Als je alleen vet en bijvoorbeeld eiwitten zou eten in een maaltijd, dan kan je lichaam deze vetten en eiwitten dus gewoon verbranden en worden ze niet opgeslagen.

Nu je weet dat suiker dus de boosdoener is van alle vetopslag, is de oplossing dus niet ver weg. Schrap de suikers uit je leefpatroon en je zult kilo's gaan verliezen. Maar ik hoor je denken, in alles zit suiker, zelfs in fruit.
Dat klopt. Maar fruit kun je natuurlijk gewoon eten, als je het maar niet in combinatie doet met eiwitten en vetten. Dus een appel, vooral een groene, is een prima tussendoortje. Maar fruit door de sla, waar je aardappels en een gehaktbal bij eet is niet verstandig.

 

Niet combineren

 • Koolhydraten met groentes en vetten en/of eiwitten
 • Koolhydraten met fruit
 • Koolhydraten met vetten en/of proteïnes

Wel combineren

 • Eiwitten (dus vlees en vis) met groentes en/of zuivel
 • Volkoren koolhydraten met kaas of groentes

Gebruik echter koolhydraten steeds beperkt. Dus alle bewerkte voedsel, meelproducten, gepaneerd eten of zoet voedsel, zijn dik makers

 

Gezonde en ongezonde vetten

En dan nu wat weetjes over vet. Er zijn gezonde en ongezonde vetten.  Het feit dat een vet gezond of ongezond is zit hem in het feit van de afkomst, de bewerking en de verhitting. Gezonde vetten, zoals roomboter, olijfolie en bijvoorbeeld Cocusolie zijn heel natuurlijk en neutraal. Als je gaat bakken in boter kun je het beste roomboter nemen, dit omdat de structuur van roomboter pas bij een hele hoge temperatuur veranderd.  Bij het veranderen van de structuur in vet krijg je namelijk te maken met transvetten. Deze vind je bijvoorbeeld in de hamburgers van de snackbar, maar ook in gebak en donuts. Transvet is ook een soort smaakmaker en zorgt ervoor dat iets langer houdbaar is. Kortom, roomboter is dus een gezonde keus voor op brood en om in te bakken.

 

Goede en slechte koolhydraten

Slechte koolhydraten zijn echter alle koolhydraten die zich meteen in suiker omzetten. Het te veel daarvan wordt altijd omgezet in vet. Verkeerde koolhydraten vind je in:

 • suiker
 • alle producten die toegevoegde suiker bevatten
 • vrijwel alle bewerkt (kant-en-klaar voedsel of beleg)
 • snoep, gebak, koek, cake, enzovoorts
 • witbrood
 • wit meel
 • enzovoorts

Deze snelle koolhydraten bevatten nauwelijks voedingswaarde, uitsluitend calorieën. Het is eigenlijk altijd onnatuurlijk eten.

 

Gezonde koolhydraten

Gezonde koolhydraten zijn juist wel natuurlijk (en praktisch onbewerkt), en zitten in onder andere:

 • fruit
 • volkorenproducten

Volkorenbrood is veel beter dan witbrood. Er zit voeding in en je wordt er minder snel dik van. 4 tot 6 volkoren producten per dag zijn toegestaan en wordt aangeraden. Fruit is gezond omdat het veel voedingstoffen, vitaminen en vezels bevat. 2 Stuks fruit per dag wordt aangeraden.

Dan nu de tips om het lichaam te krijgen wat je altijd al wilde hebben.
En voorgoed af te rekenen met met je overtollige kilo's!

Tip 1:
Zorg ervoor dat je de juiste voedingsmiddelen combineert, geen slechte koolhydraten (suiker) combineren met vetten en eiwitten dus.


Tip 2:
Zorg ervoor dat je eet, liefst vaak (zes keer per dag) en kleine beetjes. Dit zorgt ervoor dat lichaam blijft verbranden. Super belangrijk natuurlijk.

 

Tip 3:

Deze laatste en zeer waardevolle tip om voorgoed af te rekenen met je overtollige kilo's ga ik hier niet verklappen.

 

Je zult onder andere het volgende leren en begrijpen:

 • Het is niet jou schuld dat je nog niet bent afgevallen
 • Je leert het verschil tussen gewone producten en de light versies
 • Je zult leren hoe je verbranding werkt en hoe je kunt afvallen

Vet verbrand geheimen geeft nog meer informatie over dit onderwerp.

 

Snel vet verbranden

Afvallen zonder dieet


Tags: Afvallen, gezonde levensstijl, dieet, gezonde vetten
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: lekkerlevenvanatotz.
Publicatie datum: 2014-07-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving