aanmeld knop
dot

Zwembad verwarming installatie

zwembad.jpg
Een zwembad verwarming installatie is van essentieel belang voor het behouden van een optimale temperatuur van het zwembadwater. Er zijn verschillende manieren om een zwembad te verwarmen. Hieronder zullen we twee van de meest gebruikte verwarmingstechnieken toelichten die we kennen binnen de zwembadtechniek.

Warmtepompen

Een warmtepomp is een systeem dat warmte onttrekt aan de buitenlucht, en deze warmte vervolgens gebruikt om het zwembadwater te verwarmen. Dat werkt als volgt: een ventilator zuigt lucht van buiten op. die lucht gaat door een zogeheten warmtewisselaar, welke met gas is gevuld. Het gas wordt door de buitenlucht opgewarmd en gaat vervolgens naar een compressor. Hier wordt het gas als het ware samengedrukt, waardoor het nog warmer wordt. Door middel van een pomp wordt het verwarmde gas door buizen heen gestuurd. Langs die buizen loopt het zwembadwater, dat zo dus wordt verwarmd. Een warmtepomp is voor de grotere zwembaden economisch gezien het meest voor de hand liggende systeem.

 

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren zorgen dat het zwembadwater door de zon verwarmd kan worden. De zonnecollectoren worden op het dak geplaatst. Zodra de zon schijnt, warmen de collectoren op. Het zwembadwater wordt langs de collectoren gepompt, waarna het opgewarmde water weer terug het zwembad in stroomt. Een zogeheten bypass regelt de hoeveelheid water die langs de collectoren wordt gepompt. Verwarming middels zonnecollectoren is de meest milieuvriendelijke oplossing voor het verwarmen van uw zwembadwater.

 

Hoe kies ik de juiste verwarming installatie voor mijn zwembad?

De juiste verwarming installatie is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste uw budget. Warmtepompen zijn doorgaans duurder dan zonnecollectoren. Men neigt daarom al snel naar zonnecollectoren als verwarmingssysteem, echter zijn deze niet voor elk zwembad geschikt; hoe groter het zwembad, hoe lastiger het zal zijn om het met behulp van zonnecollectoren te verwarmen. Dat komt doordat deze nogal wat plaats innemen. En hoe groter het bad, hoe meer collectoren u nodig heeft. Een andere factor die meespeelt is de zwemperiode. Bij een overdekt zwembad waarin het hele jaar door wordt gezwommen, bestaat de kans dat de zonnecollectoren gedurende de wintermaanden niet voldoende warmte kunnen leveren. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat u met zonnecollectoren niet al te veel flexibiliteit heeft: het moet eerst een paar dagen warm zijn voor uw zwembad de juiste temperatuur heeft bereikt. Dit in tegenstelling tot warmtepompen, welke in een zeer korte tijd na het inschakelen het water op de juiste temperatuur kunnen brengen. 

 

Zwembadtechniek

Als u het lastig vindt om een keus te maken, dan kunt u altijd hulp inschakelen van een specialist. Er zijn verschillende specialisten op het gebied van zwembadtechniek. Mocht u een keus gaan maken tussen verschillende partijen dan is het verstandig om voor een partij te kiezen die meerdere technieken in huis heeft. Zo kan deze partij rekening houden met andere factoren en misschien zelfs daar een advies over geven zodat u de best mogelijke installatie heeft.

 

Handige Spaanse zinnen voor een reis naar Spanje
Met de auto naar Spanje
Ontdek de andere kant van Lloret de Mar
Paardrijden in Alicante
Redenen om een bezoek aan Valencia te doen


Tags: Zwembadtechniek, zwembad verwarmen, Techniek

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: investonline.
Publicatie datum: 2014-07-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving