aanmeld knop
dot

Muggenbeten. Voorkomen en behandelen

apotheek.jpg
Last van muggenbeten? Hoe behandel je en hoe voorkom je muggenbeten? Op warme dagen komen de muggen zodra de schemering invalt uit hun schuilplaats tevoorschijn en gaan op zoek om te kunnen steken. Jeuk, muggenbulten, soms ook pijn en zelfs een allergische reactie op de muggenbeten kan het gevolg zijn. Wat doe je er tegen?

Niet alleen op vakantie maar ook in Nederland kan je veel last hebben van muggen. Ze steken, veroorzaken jeukbulten en houden je 's nachts wakker met gezoem en jeuk. Een deel van de mensen is zelfs allergisch voor muggen beten, en zij krijgen sterk opgezette plekken. In ernstige gevallen kunnen ze zelfs benauwd worden. Als je goed voorbereid de muggen te lijf gaat zijn er twee middelen die je gebruiken kunt om zowel de muggen van je weg te houden, als de muggenbulten die je al hebt opgelopen snel te behandelen. Zoals:

  • After Byte - behandeling van o.a. muggenbeten
  • Muggen van je weg houden met: Care Plus Deet 

Muggenbeet behandelen

Met After Byte wordt de pijn end e jeuk van muggen steken direct verlicht en weggenomen. Het beste is ervoor te zorgen dat je bovengenoemde twee middelen in huis hebt. Als je op vakantie gaat zijn ze helemaal onmisbaar. Maar als je snel even de jeuk en/of pijn van een muggenbult de kop in wilt drukken worden er enkele tips gegeven, die ik zelf niet getest heb en waar de effectiviteit van omstreden is, maar die je allicht wel kan uitproberen.

  • Niet krabben. Als je de spullen niet in huis hebt zit je met jeuk en bulten, vooral op de armen, benen en vaak ook op het gezicht. Om de jeuk zelf wat te doen afnemen word aangeraden niet te krabben. Van krabben wordt de jeuk juist erger. Ook gaat je huid ervan kapot.
  • Plakbandje. Als de bult op een gunstige plek zit, kan je hem afplakken met een stukje plakband. Dit helpt enigszins tegen de jeuk, maar je kunt de huid in elk geval ook minder gemakkelijk stukkrabben.
  • Appelazijn. Wat je ook kan proberen is een watje in appelazijn dompelen, uitknijpen en de bult ermee deppen
  • Tandpasta. Volgens sommige mensen helpt het om wat tandpasta op de muggenbult te smeren
  • Mondwater. Weer een ander stelt dat een beetje mondwater op een watje, de pijn wat kan verlichten
  • Citroen. Wrijf met een schijfje citroen over de bult. de jeuk kan afnemen en de pijn kan minder worden.

Allergisch voor muggenbeten?

Als je allergisch bent voor muggensteken kan je zeer heftig reageren op een muggenbeet. De huid wordt niet alleen rood en dik, maar ook warm. Het kan ook behoorlijk pijn doen. Muggenbulten kunnen in zo'n geval veel pijn doen omdat er zwelling ontstaat. Het oedeem in je ledematen of bijvoorbeeld op je vingers, veroorzaakt stuwing, en dat veroorzaakt de pijn. De klachten gaan na een paar dagen wel weer over, maar tegen de zwelling en jeuk en pijn kan je After Byte - behandeling van o.a. muggenbeten gebruiken. Mocht er sprake zijn van onverklaarbare klachten, of benauwdheid, overleg dan altijd met je huisarts.


Tags: muggenbeten, muggensteken voorkomen, behandeling, allergische reactie
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2014-08-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving