aanmeld knop
dot

Smoothies. De revelatie van de laatste zomers

aardbeien.jpg
De afgelopen zomers gingen niet voorbij zonder regelmatig het woord "smoothie" te horen. Het zijn heerlijke verfrissende drankjes die van o.a. vers fruit worden gemaakt. De drankjes zijn lekker en bovendien vol met vitamines wat zorgt voor een super gezond drankje.

Smoothie, waar komt het vandaan?

Wat is een smoothie?Als je voor het eerst het woord smoothie hoort weet je gelijk dat het geen Nederlands woord is. Dat klopt, het is een woord uit de Engelse taal. Smoothie is afgeleid van het woord " Smooth".  Heel letterlijk vertaald naar het Nederlands is het dus gewoon 'glad.' Als men aan voedingstermen kijkt, bedoelen ze gewoon dat het vloeibaar is.

 

Waar bestaan Smoothies uit?

Allereerst heb je een blender nodig om Smoothies te maken. Daar gaan alle ingredienten in. De echte basis smoothie bestaat uit sap, yoghurt en fruit. Dit is voornamelijk de basis van een Smoothie, maar welke combinaties u kunt maken kunt u allemaal terug vinden in een receptenboek

 

Groene Smoothies

Smoothies worden niet alleen gemaakt van vers fruit, ook kunnen er heerlijke smoothies worden gemaakt met verschillende groenten. De meeste mensen zullen gelijk denken aan hele vieze sappen met vieze kleuren maar zullen zelf er verbaasd zijn over de hele smaken die deze Smoothies hebben. Zo is de Smoothie met basis van Rabarber erg populair vanwege de heerlijke smaak. Als men hoort dat het drankje van Rabarber is gemaakt denken mensen gelijk al dat het vies is. Toch zullen velen verbaasd zijn over de heerlijke smaak van de Smoothie.


Gezond

Buiten dat de Smoothies erg lekker zijn, zijn deze drankjes ook gezond. De drankjes worden eigenlijk door elke diëtist geadviseerd.  Uit onderzoek blijkt dat het drinken van Smoothies positief voor iedereen is. Ik zal een aantal voorbeelden geven.

  • bevat vezels en vitamines
  • kan ertoe bijdragen de huid mooier te maken
  • kan een positief effect hebben op overgewicht
  • in combinatie met gezond voedsel kan het ertoe bijdragen dat hart en vaatziekten worden voorkomen
  • in combinatie met gezond voedsel en regelmatig bewegen kan het ertoe bijdragen dat je je energieker gaat voelen waardoor je gewicht kan verliezen, waardoor je slanker kan worden door een verbeterde stofwisseling.
  • indien als ondersteuning van een dieet gebruikt kan je smoothies bij een afslank dieet inzetten

Zelf smoothies maken?

Zelf gemaakte Smoothies zijn het lekkerste. Moeilijk is het niet. Zodra je er een aantal hebt gedronken zal je vanzelf merken dat smoothies snel wennen en handig zijn om te zorgend at je dagelijks genoeg vitamine c binnen krijgt.

 

 

Afvallen zonder dieet


Tags: Smoothie, Smoothies, recepten, smothies maken
Artikel geschreven door: Justpouw.
Publicatie datum: 2014-08-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving