aanmeld knop
dot

Traditionele gerechten in Alicante

logo-tekst.jpeg
Heb je nog steeds geen vakantie geboekt? Wil je er later in het jaar nog even tussenuit? Dan ben je in Spanje aan het juiste adres! Tot zo een beetje eind oktober kun je nog heerlijk aan de zee liggen. Het eten is er heerlijk. Zo ook de gerechten uit Alicante.

Paella is natuurlijk een typisch Spaans gerecht, toch wordt deze niet overal hetzelfde klaargemaakt. Het recept voor de Paella uit Allicante bevat worstjes.

 

Paella met korst (arròs amb crosta in het Valenciaans)

Dit is een paella uit de oven. Zoals vele weten is paella gele rijst met verschillende ingrediënten, dit hangt af van de paella. Deze typische paella uit de oven heeft de volgende extra ingrediënten:

  • witte worstjes
  • rode worstjes
  • bloedworst
  • ei

Daarnaast gaan de ingrediënten erin die normaal ook in paella zitten zoals:

  • water
  • zout
  • safraan
  • tomaat
  • knoflook

Je kan het koken met konijn en in sommige gebieden doen ze er kikkererwten doorheen. Wil jij deze paella een keer proberen te maken? Dat kan, maak hem tijdens je vakantievilla javea in Spanje! En maak gebruik van de traditionele Spaanse producten!

 

Noga

Dit is snoep dat bestaat uit honing of suiker waarin amandelen zitten, ook kan er een ui aan toegevoegd worden. Noga komt oorspronkelijk uit de provincies Alicante, Valencia en Lérida in Spanje. Het is een gerecht dat niet gemist kan worden tijdens kerstmis in Spanje. Weet jij eigenlijk hoe je dit moet maken? De bereidingstijd is zo'n 2 uur.

 

Horchata de chufa

Dit is een koud drankje waar je heerlijk van kunt genieten tijdens je verblijf in Spanje als je even wilt afkoelen van de warme zon. Horchata is een typisch drankje uit de provincie Valenciana. Het bestaat uit water, suiker en chufa... Chufa? Weleens van gehoord? Dit is een Spaanse plant. Als je wilt weten hoe het proeft! Dan moet je een horchata uitproberen tijdens je volgende reis naar Spanje!


Tags: Villa, Spanje, vakantie, Alicante, gerechten, paella, noga, horchata
Artikel geschreven door: MuchosolNL.
Publicatie datum: 2014-08-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving