aanmeld knop
dot

Hoe kan je zelf biogas maken?

licht.jpg
Overal om ons heen is gratis energie. Zonne Energie, energie uit wind en water. Zelfs lichaamswarmte kan een kamer warmer maken, ongeveer 1/3 graad per persoon. Biogas wordt gewonnen uit groen afval. Denk aan planten en groenten en fruit en andere resten uit de natuur. Hoe kan je zelf biogas maken?

Ik kwam een opmerkelijke online cursus tegen waarmee je leert om zelf Biogas op te wekken. Gewoon met het afval wat mensen dagelijks weggooien. Afval uit je tuin, uit je keuken, enzovoorts. Energie wordt steeds duurder, en dat terwijl het overal gratis om je heen verkrijgbaar is. In landen waar mensen geen aansluiting hebben op peperdure energie bedrijven, koken veel mensen eenvoudig op zonlicht. Hoe? Ze gebruiken er een holle spiegel voor, bijvoorbeeld gemaakt van een oude omgekeerde schotelantenne voor de tv, en dan met een eenvoudige constructie wordt het zonlicht weerkaatst op de bodem van een pan, en de inhoud van de pan gaat al na korte tijd koken. Helemaal gratis, zonder gas. Biogas is een andere manier om geheel groen gas te winnen, en je kunt het zelf doen. Ik was meteen onder de indruk van de informatie in deze videocursus over hoe je zelf Biogas kan opwekken. 

 

Biogas maken

Als je zelf biogas kan maken heb je geen (schadelijk!) gas meer nodig van derden. Hoe je het biogas ook gebruikt, je bespaart altijd kosten op de steeds duurder wordende gasrekeningen van de energiebedrijven, en biogas is echt groen. Persoonlijk vind ik de energiekosten gewoon niet meer te betalen. Ik woon op een hoekhuis en mijn gezin bestaat uit slechts 4 personen, toch mag ik rekenen op bijna 100,- per persoon, per maand wat het energiebedrijf van ons vraagt. Ongeveer een derde van mijn salaris gaat maandelijks regelrecht naar het energiebedrijf. Daar wil ik vanaf. Daarom gebruiken we al zo min mogelijk gas, en in de winter trekken we een extra trui aan, houden deuren zoveel mogelijk gesloten, rollen ons 's avond in een deken, en we nemen natuurlijk nog veel meer andere maatregelen.

 

Energie besparen in huis

Warm douchen doen we niet langer dan 4 minuten per persoon, want de prijzen van het energiebedrijf heeft gewoon gebruik onmogelijk gemaakt. Zonnepanelen, zoals die worden aangeboden door energiebedrijven zijn ook onzinnig duur. Iedereen verdient aan al die onzin. Ze maken je ook nog wijs dat je iets terug kunt verdienen door energie die je niet gebruikt terug te verkopen aan het energiebedrijf, maar je hebt hen helemaal niet nodig. Ik beschouw het allemaal als pogingen om consumenten afhankelijk te houden van energiebedrijven, zodat zij uiteindelijk toch de enorme winst kunnen blijven maken die ze al jarenlang maken. Zelf biogas maken kan een volgende stap zijn voor iedereen die interesseert is in de oorspronkelijk giften van de natuur:

  • water-energie.
  • wind-energie.
  • (bio)gas.
  • zonne-energie.
  • overige natuurlijke bronnen van energie.

Om biogas op te wekken heb je vooral gft plantaardig afval nodig, mest, slib... Je kunt op biogas verwarmen, maar ook je auto laten rijden. Een ander woord voor biogas is groengas.

 

Hoe werkt groengas?

Groengas of biogas wordt gewonnen uit natuurlijk afval zoals mest, fruitafval, groenteafval, enzovoorts. Gek genoeg is het in ons eigen land op te wekken, dus het is eigenlijk absurd dat gewoon gas nog vanaf de andere wereld hier naartoe getransporteerd wordt, nadat het eerst met veel moeite uit de aarde is gehaald en omgezet naar gas, enzovoorts. Al die processen maken het gas wat we van de energieleveranciers kopen immers mede zo achterlijk duur, en dat terwijl je biogas kunt opwekken in je eigen achtertuin. De gassen die 10 koeien produceren via hun darmen zijn zelfs genoeg om een jaar lang 10 auto te laten rijden. Mest is daarom mee prima methaangas leverancier. Maar je kunt ook biogas winnen uit afval van fruit en planten en slib. Hoe het werkt leer je in de videocursus. (alleen in het Engels te verkrijgen via download)


Tags: biogas maken, groengas opwekken, zelf biogas maken
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2014-08-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2016-05-10 15:16:50  
ik snap er niets vabReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving