aanmeld knop
dot

Jack Russel binnen 10 dagen leren gehoorzamen

Puppy.jpg
Een Jack Russel aanschaffen is fantastisch en leuk maar men moet ook weten hoe met het beest moet worden omgegaan. Jack RusselsĀ“ hebben eenmaal een redelijk strenge opvoeding nodig. Het liefst vanaf dag een.
DierDier

De Jack Russell Terriër is een hondenras dat is erkend door de " Federation cynologique internationale" of afgekort de FCI. Het ras is ontstaan door een ander soort hondenras, namelijk de Parson russel-terrier. De Jack Russel is tegenwoordig gewoon een normaal huisdier die mensen als hond thuis hebben.  Vroeger was dit anders, van oudsher is het een ras dat de dassen en vossen uit hun hollen moest jagen zodat de jagers erop los konden gaan. Het ras komt uit Engeland, en het erkennen heeft een hele lange tijd geduurd. Men was bang dat het hondenras zou veranderen in een show hondenras. Uiteindelijk is de erkenning toch doorgegaan en is het zo dat mensen deze honden gewoon als huisdieren hebben. Je kunt het beste al vanaf dag een dat je hem in huis hebt, een Jack Russel een leren gehoorzamen.


Karakter van de hond

Door dat deze hond van oudsher eigenlijk een jager is denken mensen altijd standaard dat het een hond is die heel agressief en niet leuk is. Velen zullen daarom verbaasd zijn dat de echte karaktereigenschappen van deze hond zijn:

  • Lief. De kleine hondjes zijn na een goede opvoeding ontzettend lief.
  • Speels. Hoe oud ze ook worden, de honden blijven altijd speels, en dat is toch 1 van de leukste eigenschappen van een hond. 
  • Intelligent
  • Beetje koppig

Toch blijf ik erbij dat deze karaktereigenschappen door het baasje zelf ook moeten worden gecreëerd. Iedereen die een Jack Russel wil nemen moet goed onthouden dat de eerste maand heel belangrijk is. Dit is zelfs in te korten naar 10 dagen. Leer jouw Jack Russel binnen 10 dagen luisteren. Luisteren is dus het liefst wat hondenbaasjes willen maar dan moet er dus wel een strenge opvoeding worden gehanteerd. Het beestje moet de eerste 2 weken heel veel worden gesocialiseerd.

 

Jack Russel terriër, enkele kenmerken

  • Een Jack Russel terriër is gemiddeld 20,5 CM tot 30,5 cm in de lengte, dit kan wat verschillen maar dit is het gemiddelde.
  • Daarnaast is uit onderzoek gebleven dat het gewicht van een Jack Russel terriër ongeveer tussen de 5 en de 8 kg zit.
  • De gemiddelde leeftijd van het beestje ligt ongeveer op 12 jaar. Dit is puur een gemiddelde. Je hebt altijd natuurlijk honden die helaas vroegtijdig overlijden door ziektes of ongevallen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook honden die 15 jaar worden. Puur het gemiddelde is dus 12 jaar oud.

Karakter

Al met al is het natuurlijk een hond die zelf de leiding kan nemen, maar zoals ik al heb gezegd; het baasje heeft alles zelf in de hand. Verder heeft deze hond een lief en trouw karakter. Je kunt deze honden zelf leren trainen.


Tags: Hond, opvoeding, Jack Russel, opvoeden, terrier
DierDierArtikel geschreven door: Justpouw.
Publicatie datum: 2014-08-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving