aanmeld knop
dot

Hoe ben ik 45 kg afgevallen?

logo-tekst.jpeg
Hoe ben ik 45 kg afgevallen? Ik ben nu 10 jaar getrouwd en voordat ik trouwde woog ik 45 kilo,en mijn lengte was en is 165. Natuurlijk was ik een slanke den, maar toen ik met de prikpil begon, ging ik ook meer eten en door die hormonen om de drie maanden wat ik in een spuit kreeg in mijn achterste, kwam ik zoveel aan. Ik wilde afvallen.

Toen heb ik moeten eccepteren dat ik zoveel woog en dat ik iedere keer naar een winkel moest toegaan waar ze grote maten kleding verkochten, namelijk maat 56. Kleding in die grote maat leek wel een tent en die tent kreeg ik op dat moment alleen maar aan. Ik zag modellen in tijdschriften,en op de tv en ik hoorde ze thuis tegen me aan preken van dat ik te vet was. Ik was niet dik, nee, ik was te vet. En continue van 'dat mag je niet eten,' en 'je mag zoveel niet pakken of eten'. Continue voelde ik die die controle, en op een geven moment was ik het gewoon moe, dat gezeur en dat gepreek. IK wilde afvallen.

 

Afvallen

Dus zodoende heb ik tegen mijn mezelf gezegd dat ik moest gaan afvallen als ik leukere kleding wilde kopen en dragen.  Maar wat heb ik gedaan tegen die 45 kilo's overgewicht, en wat ik jarenlang heb moeten meeslepen. Twee borsten van ieder van een kilo, kun je nagaan, hoe hoe zwaar ik was. En ik weeg nu 98 kilo, maar met veel moeite en het is met een lach en een traan gegaan. Sporten en minder eten.

 

Sporten

Ik heb twee jaar iedere dag één keer per dag, twee uur per dag achter elkaar aerobics en cardio of krachtsport gedaan,en je kunt erin afwisselen. En ja daar moet je tijd voor maken en je ook echt voor inzetten zonder een dag over te slaan, daarbij let je heel veel op het eten. Namelijk heel veel sla/rauwkost, met ei, vlees, of kip (eiwitten), en fruit (2 stuks) en ik dronk alleen water, geen koffie, thee, fris, fruitdrank etc.Dit is zeer streng maar het werkte voor mij wel.

 

Afvallen als doel

Alleen met verjaardagen, feestjes, feestdagen moet je echt extra streng zijn en nee zeggen tegen taart of te veel lekkere hapjes. Je moet je door iemand anders niet laten overhalen om toch te snacken. Nee is nee. Echt niet doen geeft de meeste voldoening, maar makkelijk is het niet. En ik heb in de thuiszorg gewerkt,waar de mensen op leeftijd het fijn vinden om een kopje koffie met je te benuttigen. Dat is natuurlijk puur en alleen om een praatje te maken met die persoon. Dar is ook niets op tegen, maar als ze iets lekkers aanbieden dan zeg ik nee dank u mevrouw of mijnheer maar ik heb zelf wat te drinken en te eten bij me. Meer hoef je niet te zeggen en soms kan een leugentje om bestwil géén kwaad want het gaat tenslotte om jouw gezondheid, toch?

 

Al tien jaar op gewicht

Ik ben in 2004 getrouwd, en ze hebben hem vanaf maart in 2004 iedere maand tot 1 september mijn trouwjurk moeten vermaken, zelfs de week voor mijn trouwdag. Ik had toen maat 50 en nu tien jaar verder heb ik maat 48 en ik moet nog minimaal 20 kg afvallen,maar ik heb er nu eigenlijk géén zin in. Maar ik ben wel al tien jaar op gewicht gebleven zonder weer aan te komen.

 

Ieder pondje gaat door het mondje

Het is al iets als je zelf erkent dat ieder pondje door het mondje gaat en je dat voor jezelf ook erkent en je niet achter je ziekte (bijvoorbeeld) verstopt en dat je niet iets of iemand anders de schuld geeft. En dat je het vooral voor je eigen gezondheid doet.

 

Hoe lukt het me?

Ik weet nu dat ik me er iedere dag aan moet houden en dat ik géén misstap kan maken. Dat is de reden dat ik nu op mijn gewicht blijf. Ook vind ik dat ik eigenlijk trots mag zijn op mezelf dat ik dit heb gedaan en dat ik nog altijd op gewicht blijf. Ik ben niet morbide obese maar wel nog obese. Ik ben me bewuster dat ik de keus heb om eten te laten staan, en dat ik in de supermarkt langs die overheerlijke chocolade en de yoghurt kan lopen zonder het te kopen. Ook ben ik me bewust dat ik meer fruit eet en meer groentes, meer vis, garnalen etc. Maar ik kijk wel naar de prijs en ik kies wat in de reclame is. En te veel fruit is ook weer niet goed, want daar zit te veel fruitsuikers in, waar je ook dik van wordt.

 

Beweging

Ik ben fitter sinds ik minder weeg en actiever in huis en ik wandel veel meer, zodat ik in ieder geval niet meer boven de 100 kg geraak. En inderdaad je staat er mee op en je gaat ermee naar bed. Maar that's life!


Tags: zwaar, obese, eten, afvallen, dieet
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: susanne46.
Publicatie datum: 2014-08-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving