aanmeld knop
dot

Gepest op school!

eenzaam5.jpg
Al van de basisschool gepest worden! Gepest worden op school... Hoe gaat iemand daar mee om? Niet dus, tenminste ik niet, aangezien het veel te erg pijnlijk voor me was.

Vanaf de basisschool hebben ze me gepest, gestampt, geslagen, van de fiets geduwd, schooltas afgepakt en ergens neergegooid, mijn bril van mijn neus geslagen en nog veel meer. Dit ging door totdat ik eindelijk niet meer naar school hoefde en toen was ik iets van 18 jaar, en er is veel opgekropte woede, verdriet en teleurstelling. En zoals iedereen hier kan lezen  had en heb ik een bril, en nog altijd helaas, vooral als je ook nog donkere grote ogen hebt, brede, dikke lippen, zwart haar. En ik zal hiermaar niet beschrijven de namen die ik al ben genoemd,want het waren geen fijne namen.

 

Depressieve gevoelens

Hoe ben ik ermee omgegaan? Dat lukte niet. Ik kropte het allemaal op, want ik kreeg niet echt steun van thuis en daar kon ik ook niet echt een gesprek mee voeren. Trouwens: nu nog niet. Daarbij komt nog dat ik ben geadopteerd, maar dat is weer een ander verhaal. Ik wil hierover schrijven omdat ik nu 46 jaar jong ben en ik hier nog dagelijks mee rondloop, bang om niet goed gevonden te worden omdat ik denk dat ik meer moet zijn, en doen dan andere mensen. Zodoende heb ik voor mijzelf hulp gezocht toen ik 12 jaar was en ik het zelf niet meer alleen aankon, en ik begon zelfmoord gedachtes te krijgen. Wat me tegenhield was mijn katholieke vader, die tegen mij zei: 'de enige die uit een leven stapt zijn de lafaards.' Maar deze gedachtes zitten nog in me en als ik niet getrouwd was, dan wist ik het zo net nog niet. Ik wil niet teveel op dingen ingaan hier, want iedereen heeft zijn eigen verhaal en gaat op zijn of haar wijze met deze situatie om. Ook heeft iedereen weer wat anders meegemaakt dan ik, maar ik schrijf dit ook alleen op om dat dit voor mij persoonlijk een verwerkingsproces is, en ik ook vind dat het meer onder de aandacht wordt gebracht.

 

Hulp zoeken bij pesten

Je probeert op alle manieren aandacht te trekken van je familie, je omgeving, je school waar je op zit, en niemand die het serieus inziet dat dit een heel groot probleem was, en steeds erger is geworden door de jaren heen. Als je gepest wordt heb je hulp nodig van ouders, school, eventueel van hulpverlening. Als je dat niet krijgt is het extra zwaar.

 

Iemand die gepest wordt kan niet (zomaar weer) zichzelf zijn! Iemand die gepest is geworden kan dit alleen begrijpen, want je kunt de dingen alleen begrijpen als je ze echt zelf hebt meegemaakt.

 

Advies redactie: Als je gepest wordt, vertel het dan aan mensen die je probleem serieus nemen.


Tags: pesten, gepest worden
Artikel geschreven door: susanne46.
Publicatie datum: 2014-08-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving