aanmeld knop
dot

Lang haar meer volume geven, tips!

Portretje.jpg
Als je lang haar hebt kan het wel eens lastig zijn om er volume aan te geven. Lang haar is zwaar en daardoor gaat het snel wat lijzig rondom je gezicht hangen. Dit kan best mooi staan, daar niet van, maar de meeste mensen met lang haar hebben er toch het liefst wat meer volume in.

Om je lange haar meer volume te geven kan je natuurlijk naar de kapper gaan en je haar in lagen laten knippen, maar dat is wel zonde van je mooie lange haar. Er zijn gelukkig een aantal andere oplossingen waardoor je haar voller zal vallen.

 

Producten die je haar meer volume geven

Tegenwoordig is er een aantal nieuwe producten die je haar heel wat meer volume geven.  Erg goed schijnt bijvoorbeeld te zijn:

  • Syoss volume hairspray (hier te koop) Deze heeft van duizenden klanten nog steeds 4 sterren.
  • Overige producten om volume aan het haar te geven

Maar je kunt ook zelf aan de gang. Als je je haar wast, gebruik dan niet veel shampoo. Het is belangrijk dat er geen shampoo in je haar achter blijft dus goed uitspoelen met lauw water is een must. Als je crèmespoeling gebruikt om je haar zachter te maken, wees daar dan zuinig mee en gebruik het alleen op de punten. Na het wassen kam je je haar voorzichtig maar goed door, daarnaar laten drogen tot het alleen nog licht vochtig is. Daarna borstel je je haar voorover staand naar voren, en zet het bovenop je hoofd vast met haar klemmen. Laat het zo de hele nacht drogen. 's Morgens heb je mooi slag in je haar en veel meer volume.

 

Je haar krullen

Je haar inkrullen geeft zeker meer volume. Te hete krullers of een krultang zijn echter niet goed voor je haar. Probeer daarom ook een koude krulspelden, die je inzet in licht vochtig haar en dan een nachtje laat drogen. Zet ze niet op je achterhoofd want dat ligt niet lekker. Paillotten is een andere, ouderwetse manier om je haar te krullen. Je gebruikt daarvoor stroken opgevowuen krantenpapier, ongeveer anderhalve centimeter breed (opgevouwen). Die rol je in plukken haar en bint ze vats met een stukje stof, bijvoorbeeld een stukje stof van een oud laken. Zo laten opdrogen en 's morgens weer uitwikkelen. Gegarandeerd een wilde bos haar.

 

Dun haar of dik haar?

Als je erg dun haar hebt is het moeilijker om er volume aan te geven dan wanneer je dik haar hebt. Je kunt ook fijn haar hebben, maar wel veel haar. Dit type haar is dus per haar genomen, dun, maar omdat je veel haar hebt kan je er toch veel volume in toveren. Als je dun haar hebt en weinig haar, dan is het het moeilijkste om er meer volume aan te geven. Extensions laten zetten kunnen je dunne haar wel een heel stuk dikker laten lijken. Nadelen aan extensions laten zetten is dat het nogal prijzig is en dat de exensions die aan een plukje haar worden vastgezet met hete wax, je haar kunnen beschadigen. Er zijn echter verschillende methodes om extensions te laten zetten. Kijk dus eerst even rond welke kappers welke methodes hanteren. Kies voor de methode die het minst schadelijk is voor je haar. Het resultaat is als het goed gedaan wordt, wel erg mooi.

 


Tags: lang haar volume geven
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2014-08-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving