aanmeld knop
dot

Ontdek de Spaanse zee

Hawaii.jpg
In Nederland zijn er een stuk minder vissoorten te vinden als in Spanje. Dat ligt er natuurlijk wel aan waar je gaat vissen. Daarnaast is de zee bij ons een stuk kouder en is het lastig om er te gaan duiken. We gaan het vandaag hebben over de zee aan de Costa Blanca.

Wanneer je in Spanje wilt vissen in de zee, de rivieren of de meren is een vis-of hengelvergunning verplicht (permiso/licencia de pesca). De vergunning is vijf jaar geldig. De vergunning is verkrijgbaar voor personen van 16 jaar en ouder. Voor kinderen onder de 16 jaar kunnen ouders (of voogd) een visvergunning aanvragen. Op de vergunning staat aangegeven waar men mag vissen. Als u plannen heeft om op vakantie gaan in Spanje, kijk dan eens bij villa in javea voor prachtige vakantiehuizen nabij geschikt water om te vissen, en waar je natuurlijk elke dag kunt nagenieten vaneen heerlijk dagje vissen.

 

Duiken aan de Costa Blanca

Naast vissen kun je ook heel mooi duiken aan de Costa Blanca. Zowel beginnende duikers als ervaren duikers kunnen hier de prachtige flora en fauna onderwater ontdekken. Er zijn vele duikscholen in deze omgeving te vinden. De populairste locatie is rondom het pauweneiland in Benidorm. Hier is een prachtige koraalbodem en daarnaast de ´olifantengrot´.

 

 

Javea Costa Blanca

 

De olifantengrot pauweneiland Costa Blanca

Deze grot is ongeveer 10 meter diep en zou 30 meter lang zijn. Binnenin de grot kun je het water uitgaan en een stuk lopen.

 

Maar verdoe niet al uw tijd met vissen in dit prachtige gebied. Spanje is en warm land en er is nog zoveel meer te doen. Naast vissen en duiken zijn er bijvoorbeeld natuurlijk ook nog veel meer watersportactiviteiten uit te oefenen aan de kust van Costa Blanca.  Als je zelf geen eetbare vissen gevangen hebt kan je voor het avondeten de heerlijkste vissen aan de haak slaan op de markt. Waar je de verste vis kunt vinden. Kortom, de Costa Blanca is voor veel redenen een heerlijk gebied om op vakantie te gaan.


Tags: Costa Blanca, duiken, Spanje, Javea, vakantie, vissen
Artikel geschreven door: MuchosolNL.
Publicatie datum: 2014-08-18
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving