aanmeld knop
dot

Fitness en stoppen met roken

1272846_dumb-bell.jpg
Ik ben gestopt met roken. Het leek me eerst heel moeilijk maar het bleek voor mij makkelijker te lukken dan ik dacht. Ik begon al jong met roken. Ik ben begonnen met roken toen ik 14 jaar was. Ik begon te roken door vrienden die ook rookten, en ik was beïnvloedbaar.

Normaal gesproken hebben de meeste mensen een baan, en werk veroorzaakt vaak stress. Of je hebt thuis spanningen, het dagelijkse huishouden, het opvoeden van kids, het betalen van maandelijkse rekeningen. Je zou voor minder al naar een sigaret grijpen omdat je door rokers wordt wijsgemaakt dat dit helpt tegen vermoeidheid en stress. Dikke zever allemaal. Het is echt niet waar. Door roken kan je juist last krijgen van slapeloosheid en roken maakt stress groter. Omdat je verslaafd bent voel je stress als je niet roken kan. Logisch dat je dan ontspanningen voelt als je weer een sigaret te pakken hebt, maar dat is omdat die sigaret je helpt de afkickverschijnselen tijdelijk te onderdrukken.


Hoe ik gestopt ben met roken

Ik was al menige jaren aan het roken en op een dag vertelt mijn oudste dochter mij: 'Papa, je stinkt naar die sigaretten en je tanden worden geel.' Toen mijn dochter mij dat recht in mijn gezicht zei stond ik perplex dus besloot ik er iets aan te doen. Diezelfde dag ben ik gaan kijken naar een hobby. Ik heb van alles bekeken en gewichtheffen dat zag ik wel zitten, en halters en een bankje zijn in aankoop niet zo duur.

 

Thuis aan de slag

Dat gezegd kocht ik deze dingen en installeerde ik dit thuis in de wasplaats. Ik stopte op een vrijdag met roken en ik besloot diezelfde dag nog om die ochtend meteen te gaan joggen. Toen ik thuiskwam van het joggen ging ik op zoek op internet naar informatie over hoe ik kon starten met gewichtheffen. Al snel werd me duidelijk dat ik een goed voedingsschema nodig had om de bouwstoffen binnen te krijgen die nodig zijn om spieren te laten groeien. Voordelen van het fitnessen voor mij:

  • stoppen met roken was voor mij ineens gemakkelijk
  • mijn conditie werd stukken beter
  • mijn lichaam werd sterker en enorm gespierd
  • ik voel me een veel fitter mens

Fitness hielp mij roken vergeten

Toen ik eenmaal deze schema's gemaakt had begon ik 3 maal per week gewichten te heffen gedurende 1.5 uur per dag. Voordat ik dit ging doen zocht ik het internet af naar oefeningen die bij me paste om wat spieren te kweken. Toen ik daar 1 mee dag bezig was, in de ochtend ging ik joggen en in de namiddag ging ik gewichtheffen met mijn nieuwe materialen. Al snel besefte ik dat ik die dag niet gerookt had door mijn nieuwe hobby fitness. Dit fitnessen heb ik een paar dagen gedaan en ik vond dit zo fijn dat ik mij meer en meer ging interesseren voor gewichtheffen en sigaretten roken? Dat kon mij ineens gestolen worden. Ik ging mij meer en meer ontwikkelen, naar krachtiger oefeningen toe, gewichten erbij te nemen, et cetera. We zijn nu 7 maanden verder en ik ben nog steeds gestopt met roken en mijn lichaam mag er wezen.  


Tags: Fitness, stoppen met roken, sport
Bronnen: fitnessjunk.be
Artikel geschreven door: nick512.
Publicatie datum: 2014-08-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving