aanmeld knop
dot

Cirkelzaag kopen, lastig? 3 tips

logo-tekst.jpeg
Een cirkelzaag kopen kan in sommige gevallen best lastig zijn. Er zijn namelijk veel verschillende soorten en merken cirkelzagen te verkrijgen. Elk type cirkelzaag is uniek en heeft een eigen functie om hout te zagen. Om u te helpen is het zinvol om tips te lezen, om met succes een geschikte cirkelzaag te kopen. U kunt kiezen uit o.a. de handcirkelzaag, een accucirkelzaag, een afkortzaag, een kleine cirkelzaag of mini cirkelzaag, invalcirkelzaag of tafelcirkelzaag. Welke past het best bij uw kluswerk?

De geschikte cirkelzaag kopen betekent dat deze past bij u als klusser. De ene klusser maakt meer gebruik van de cirkelzaag dan de andere. Bent u bijvoorbeeld een vakman dan is het aan te raden om een cirkelzaag van hoogwaardige kwaliteit aan te schaffen. Wanneer u alleen maar klusjes rondom het huis uitvoert dan is een simpele cirkelzaag waarschijnlijk al voldoende. De volgende tips zijn gesteld in de vraagvorm, wanneer u een duidelijk antwoord kan geven op deze vragen kan dit mogelijk helpen bij de aankoop van een cirkelzaag:

 

Ga ik de cirkelzaag vaak gebruiken?

Zoals al eerder gezegd maken hobbyklussers minder vaak gebruik van de cirkelzaag dan professionals. Bent u zelf een doe-het-zelver en wilt u de cirkelzaag af en toe gebruiken voor het klussen thuis? Dan is een eenvoudige cirkelzaag al voldoende. Denk hierbij aan een handcirkelzaag van het merk Powerplus. Veel thuisklussers kiezen tegenwoordig ook steeds vaker voor de mini cirkelzaag. Deze cirkelzaag is met een hand te bedienen en ideaal voor het zagen van laminaat of andere vloerdelen. Ook kunt u diverse materialen zagen met de mini cirkelzaag, omdat deze wordt geleverd met meerdere zaagbladen. Een mini cirkelzaag kunt al kopen voor een paar tientjes. Wilt u meer toeters en bellers op uw cirkelzaag, zoals een laser of stofafzuiging, dan zit de prijs al snel rond de honderd euro.

 

Werk ik op een locatie met of zonder elektra?

Cirkelzagen zijn ook bedoeld om buiten te gebruiken. Deze cirkelzagen zijn dan meestal wel mobiel. Erg compacte cirkelzagen zijn dan ook de handcirkelzaag, accucirkelzaag, invalcirkelzaag of mini cirkelzaag. Andere soorten als de afkort- en tafelcirkelzaag zijn meestal niet mobiel. Maar steeds vaker komen er tafelcirkelzagen op de markt met een verstelbaar onderstel. Dit onderstel beschikt over een aantal wielen, waardoor het mogelijk wordt om ook buiten uw werkzaamheden voort te zetten. Het enigste probleem is wel dat de meeste cirkelzagen 230 volt zijn (stopcontact benodigd). U moet dan weer een haspel naar buiten slepen, die vaak dan ook weer te kort is. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een accu cirkelzaag. Deze cirkelzagen zijn uitgerust met een li-ion accu om het nodige aan energie te leveren. Zo kunt u zelfs op daken planken mooi recht af zagen.

 

Wat is mijn budget?

Wanneer u een cirkelzaag gaat kopen heeft u al lang na gedacht over uw budget. Maar een laag budget betekent niet dat u geen cirkelzaag kan kopen van hoge kwaliteit. Merken als Bosch, DeWalt of Makita hebben verschillende cirkelzagen op de markt gebracht in de lagere prijsklassen. Deze cirkelzagen beschikken misschien niet over handige gadgets, maar leveren gewoon goede prestaties. Extra accessoires kopen kan altijd nog. Bijvoorbeeld een geleiderail (vergelijkbaar met een ijzeren liniaal) om langere zaagsneden te maken. Of misschien wilt u wel meerdere materialen zagen dan is een universeel zaagblad aan te raden.

 

Uw eigen cirkelzaag kopen kan eenvoudig online, u kunt op internet zoeken naar het grote aanbod. Naast cirkelzagen zijn de accessoires ook gewoon online verkrijgbaar. 


Tags: Cirkelzaag kopen, cirkelzaag, cirkelzaag tips, cirkelzagen, elektrische zaag kopen
Bronnen: cirkelzaagkopen.nl/
Artikel geschreven door: cirkelzaagkopen.
Publicatie datum: 2014-08-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving