aanmeld knop
dot

Zelf een App maken. Hoe maak je zelf een App?

1336294797_4156_whatsapp.jpg
Heb je een goed idee voor je eigen App maar weet je niet hoe je Apps maken moet? Apps maken kan iedereen leren, maar de meeste mensen wetend at niet. Apps kunnen heel veel geld opleveren. Je kunt leuke geschikte Apps gewoon verkopen via de App Store. Maar hoe leer je Apps maken?
GamesGames

Zelf Apps maken, hoe doe je dat? Er zijn verschillende mogelijkheden om zelf Apps te maken. Met simpele gratis programma's kan je een simpele App in elkaar zetten, maar dat levert je meestal niet veel op. Als je echt goede ideeën hebt voor Apps, ga dan professioneel te werken en maak er (bij wijze van preken) je werk van om Apps te maken. Je kunt met het maken van Apps veel geld verdienen, want een handige, leuke, functionele en/of populaire App, kan duizenden keren, of zelfs wel honderdduizenden keren, gekocht en dan gedownload worden. Wie populaire Apps maakt, wordt heel erg rijk.

 

Zelf Apps maken cursus?

Als jes erieus aan de gang wilt met het maken van Apps, en je idee ook nog eens goed beschermen wilt (er zijn altijd kapers op de kust die je goede idee jatten of overnemen) dan raad ik je aan om een echte cursus te volgen, zoals:

 • Hoe maak je een App? (e-Book direct te downloaden na aankoop)
 • Of de cursus: Apps maken, van de NHA (ook een aanrader!)

App laten maken?

Je kunt ook een App laten maken, door mensen die het al kunnen. Het voordeel is dat je het niet zelf hoeft te doen, het nadeel is dat het meestal veel geld kost. Een ander voordeel aan zelf een App leren maken is dus ook dat je zelf ook weer Apps kunt gaan maken voor anderen, tegen betaling. Er zijn zelfs bedrijven die zeer professionele Apps maken. Van idee tot App, of men kan ook jouw idee uitwerken tot de App die jij bedacht hebt. Dit is echter niet goedkoop. Maar als hete en kei van een App is, dan verdient het zichzelf weer terug.

 

Wat is een App eigenlijk?

Oh, wist je dat nog niet? Dat lijkt me sterk. Maar voor de zekerheid leg ik het toch nog even uit. App is de afkorting van 'applicatie.' Applicatie betekent letterlijk: toepassing. Een App is dus iets wat je kunt toepassen. In dit geval; is het een stukje software waar je iets mee kunt doen. Van gamen, tot plannen, en van plannen tot je huis inrichten, en van je huis inrichten tot zien welke restaurants in jouw buurt eten bezorgen; of misschien wil je gewoon graag leren voetballen, of je eigen ringtones maken. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een App voor te bedenken. En Apps zijn populair. Ze zijn meestal niet duur als je z eonline kunt downloaden, bijvoorbeeld uit de App-Store,, maar als je eenmaal een geweldig leuke App gemaakt hebt, kan deze populair worden en je blijft er dan bij elke keer dat iemand de App koopt weer geld aan verdienen. Apps kunt je maken voor:

 • Android
 • Windows

Wat voor type Apps zijn er?

Er zijn heel veel type Apps. In beginsel zag je voornamelijk amusement, ook wel Fun-Apps genoemd. Denk hierbij aan games of grappige tips die je kunt toepassen in het dagelijks leven. Maar op den duur zijn de voordelen van Apps ook doorgedrongen tot bedrijven. Er zijn dus ook ander type Apps, die zeer veel geld kunnen opleveren, zoals:

 • Zakelijke Apps (business Apps)
 • Serieuze Apps (Serious Apps)
 • Gebruiks Apps (wereldberoemd is inmiddels WhatsApp
 • Leerzame Apps
 • Overige

Wat kenmerkt ene goede App

Er zijn natuurlijk heel veel dingen die belangrijk zijn voor een goede App. Maar over het algemeen kan je stellen dat een goede App:

 • Makkelijk is in het gebruik
 • Handig of vermakelijk is
 • Overzichtelijk is
 • Geschikt voor smartphone en tablet e.a.
 • Vernieuwend is

Tags: App maken, Apps maken, zelf een App maken, hoe maak je zelf een App, cursus Apps maken
ComputerComputerArtikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2014-08-29
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving