aanmeld knop
dot

Top 5 bezienswaardigheden Catania

strand.jpg
Catania, een stad in het oostelijk gedeelte van Sicilie, is om meerdere redenen een unieke plek om te bezoeken. Wist jij bijvoorbeeld dat deze stad de meeste zonuren telt van heel Europa? In het volgende artikel kan je onze persoonlijke top 5 bezienswaardigheden terugvinden.

Tijdens jouw rondreis Sicilie raden we aan om de volgende hoogtepunten absoluut te bezoeken in Catania:

 

1. Museo Storico dello Sbarco in Sicilia 1943

Sicilie werd tijdens de Tweede Wereldoorlog hevig gebombardeerd en de stad Catania was hier één van de grote slachtoffers van. In dit historische museum kan je deze historie herbeleven aan de kleine prijs van 4 euro. Je krijgt er een goed overzicht van de oorlog in Sicilie, Wereldoorlog II en het Duitse leger. Wij plaatsen dit museum op numero uno omdat het eens iets helemaal anders is dan tempels en kathedralen.

 

2. Monastero dei Benedettini

Dit klooster is één van de populairse historische locaties van Catania. Er zijn rondleidingen beschikbaar maar je kan er even goed alleen rondlopen. Momenteel is het gebouw omgebouwd tot een universiteit. Hierbij is de oorspronkelijke architectuur en de mooie tuin behouden. Je kan ook een lesje meepikken in één van de grote aula’s.

 

3. Vulkaan Etna

Vanuit Catania kan je een daguitstap maken naar één van de grootste actieve vulkanen van Europa: de Etna. Het is vrij uniek om eens een actieve vulkaan te zien. Je hebt eigenlijk twee keuzes. Je kan aan de zuidzijde het nationaal Parco dei Etna betreden: dit is de meer toeristische optie en van hieruit kan je ook een kabellift nemen naar boven (dit kost wel 60 euro per persoon). Je kan ook via Piano Provenzana het park betreden. Als je een goede conditie hebt en vooral enkele uren kan spenderen, kan je de top zeker te voet bereiken. Onze tip: kom goed op tijd voordat er bussen vol toeristen aankomen, dan heb je echt een uniek uitzicht.

 

4. Piazza Duomo

Dit plein is eigenlijk het hart van Catania. Hier kan je prachtige historische gebouwen terugvinden die zeer goed onderhouden zijn. Verder is er in het midden van het plein een prachtige fontein. Rondom het plein valt er veel activiteit te beleven, waaronder enkele leuke cafés en restaurantjes. Eigenlijk lijkt het een beetje op de Grote Plaats van Brussel, met als grote verschil dat er in het midden de olifantenfontein is. Leuk weetje: deze olifant is gemaakt van lavasteen, afkomstig van de vulkaan Etna.

 

5. Aci Castello

Dit is een Normandisch kasteel dat vooral uniek is door zijn prachtige ligging, namelijk op de Siciliaanse zee. Op het plein er tegenover heb je een prachtig uitzicht op de kust en de zee en kan je genieten van geweldig huisbereide ijscoupes en cocktails. Daarnaast kan je op deze plek ook even afkoelen in de oceaan, een absolute aanrader dus!

 

 


Tags: sicilie, rondreis, vakantie, catania
Artikel geschreven door: Xasthur.
Publicatie datum: 2014-08-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving