aanmeld knop
dot

Heerlijk avondje, het avondje van Sinterklaas

gitaartje.jpg
Zie de maan schijnt door de bomen… Sinterklaas is in November weer in het land. Gezellig met de kids voor de open haard sinterklaasliedjes zingen. Maar het leukste is het als je ze zelf kunt spelen op je gitaar.

Op dit moment is er van alles aan de hand in het leven van onze lieve Sint. Zijn hele team ligt onder druk en ook de sint moet een keuze maken. Is het nou zwarte piet, piet met roet op zijn gezicht, gele piet of blauwe piet? Weet jij het nog? Nou ik wel en ik zal je ook vertellen hoe ik het ga doen.

 

Mijn kids zijn alweer 5 en 6 jaar oud. Ieder seizoen heeft zo zijn charmes maar de winterperiode heeft toch wel iets magisch. Je ruikt de open haard geuren door de straten en je voelt de kou op je gezicht. Bevroren sneeuw kraakt onder je schoenen, en als je stil bent hoor je de kinderen uit je buurt uit volle borst zingen. 'Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht,' en 'hoor wie klopt daar kinderen?'

 

Sinterklaasliedjes zingen

Toen ik zelf nog een klein mannetje was had ik eerlijk gezegd een hekel aan zingen. Niet onder de douche, niet in bed, niet in de kamer en al helemaal niet met mijn broer voor de open haard. sinterklaasliedjes zingen, ik deed het niet graag. De pakjes waren wel een redelijke motivatie maar ik beperkte mijn inspanningen tot tekeningen maken en wortels neerleggen voor het paard van de Sint.

 

Alleen nu is het zo dat mijn kinderen een voorbeeld in mij zoeken. Dus als ik niet zing (lees: als ik niet mee doe met het spel) dan hebben zij ook het gevoel dat ze niets hoeven te doen voor een schoenverrassing. En dat kan natuurlijk niet. Dus ben ik gaan bekijken wat ik zou kunnen doen in plaats van mijn stembanden te vermoeien met ondefinieerbare tonen te creëren.

 

Een goede vriend van me (je zou wel beste vriend kunnen zeggen na de tip) kwam met de geweldige opmerking, “jij bent toch muzikaal? Pak je gitaar en speel gewoon een leuk liedje. Dan zijn je kinderen blij, jij bent blij en je vrouw waarschijnlijk nog het meeste."

 

Sinterklaasliedjes spelen op de gitaar

Die tip heb ik eens laten bezinken en ik vond het eigenlijk best een geniaal plan. Zo ben ik gaan zoeken naar een makkelijke manier om de sinterklaasliedjes onder de knie te krijgen. Ik kan je verzekeren dat dit geen makkelijke opgave was. Het is niet makkelijk om net die liedjes te vinden die jij wilt spelen (nou ja... de liedjes die je wilt horen, bedoel ik eigenlijk). Maar het is gelukt. Via internet heb ik een pakketje gevonden met alle partituren en als bonus ook nog wat kerstnummers erbij.  Het leuke is ook nog dat ik stiekem zelf niet eens zo’n gitaar virtuoos ben, en ik beter kan afkijken dan dat ik zelf de tabs zoek. Dus de instructie filmpjes zijn ook nog eens heel handig.

 

Wil je net als ik wat extra gezelligheid brengen aan je gezin dan wil ik je deze link niet onthouden. Sinterklaas en kerstliedjes leren spelen op de gitaar


Tags: Sinterklaas, Sinterklaasliedjes, gitaar, Gitaartabs, Partituren
Artikel geschreven door: Laurence Meijer.
Publicatie datum: 2014-09-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving