aanmeld knop
dot

Hoe kan ik veilig mijn huis verhuren?

huis.jpg
Het komt steeds vaker voor, een wietplantage hier, vandalisme daar... het lijkt er soms weleens op dat de wereld alleen nog maar achteruit aan het gaan is en je als huiseigenaar niet meer kunt denken aan het verhuren van je panden. Graag wil ik een aantal tips met je delen zodat je weer gaat geloven in het fenomeen Verhuren!
ComputerComputer

Ondernemen is risico's nemen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat je die risico's weet te minimaliseren. Echter je huis verhuren is vaak een gevolg van financiële problemen. Je bent net gaan samenwonen en je krijgt je huis niet verkocht, of je hebt een huis van je oma in een erfenis gekregen en wilt hem graag verkopen maar door de huidige markt wil dat niet lukken. Er zijn 101 redenen waarom je je huis wilt verhuren maar er zijn ook minstens 101 redenen waarom je er niet aan zou beginnen. Steeds meer mensen beginnen bijvoorbeeld hun eigen Airbnb. Moeilijk is dat niet.

 

Wanbetalers of misbruik door huurders

Voor veel mensen is het de angst om ermee geconfronteerd te worden dat hun huis gebruikt is als Wietplantage. Het zou je maar overkomen al die schade, troep en reuk in je huis. Wat ook een angst kan zijn is het " wat te doen bij een wanbetaler? ".

 

Vrienden van ons hebben enige tijd geleden deze situatie gehad. Zij zijn gaan samenwonen en er kwam een dilemma op hun pad. Zullen we het huis verkopen of juist verhuren. Aangezien een van de huizen (een startersappartementje) reeds bijna was afbetaald. De keuze is uiteindelijk gevallen op het verhuren. Na een flinke speurtocht op het internet zijn ze uitgekomen bij een info pakket. Zij hebben de adviezen als rode draad gebruikt en zijn nog steeds erg gelukkig dat ze het zo hebben aangepakt! De website Verantwoord je woning verhuren 123wonen is speciaal gemaakt om alle problemen waar je als verhuurder tegenaan kunt lopen, te voorkomen. Aangezien ik niet een van de gelukkige ben met vastgoed voor de verhuur kan hier niet uit eigen ervaring over spreken maar als je het serieus overweegt denk ik dat het de moeite waard is om op zijn minst eens te bekijken.

 

Waar moet je op letten bij verhuren?

Een aantal geheimen van het verhuren die mijn vrienden verklapt hebben zijn:

  • Bij de selectie van potentiële huurders moet je durven door te vragen. Stel persoonlijke vragen ( uit interesse) maar probeer ook informatie te controleren. Vraag gerust zoiets als een werkgeversverklaring als je twijfelt aan hun inkomen.
  • Borg. Vraag bij twijfel een hoog borg bedrag. Je hebt dan twee opties mensen die gaan onderhandelen, of mensen die aangeven graag de borg te betalen maar dan wel contant. Hier moet je mee uitkijken. Mensen die grote bedragen contant willen betalen hebben vaak iets te verbergen. Vraag daarom altijd de borg middels een banktransactie.
  • Stel altijd een officieel huurcontract op. Geef daar duidelijk een opsomming in aan van de gemaakte afspraken. In een contract kun je ook zaken opnemen die afwijkend zijn van de wet. Zodra dit gecontroleerd is door een adviseur/ jurist en ondertekend is door de huurder kun je makkelijker een overeenkomst ontbinden.
  • Zorg dat je weet waar je aan begint. Of je gaat naar een makelaar die zaken voor je kan overnemen (maar let op dit kost vaak veel geld) Of je zorgt dat je informatie pakketten aanschaft en volgt de stappen die je zeker niet moet verwaarlozen.

Je huis met een gerust hart verhuren

Ik weet zeker als je iets doet met deze info dat je angsten dan geen werkelijkheid worden maar je juist je dromen kunt verwezenlijken. Je huis is voorzien van een goed betalende huurder, je krijgt geld binnen in plaats van de kruiwagens vol geld die je naar de belastingdienst/ banken moet brengen. Je kunt weer heerlijk je geld gebruiken waar het voor bedoeld is, jouw geluk en dat van jouw dierbaren.


Tags: je huis verhuren, wanbetaler, borg, tips huis verhuren, huis verhuren, airbnb beginnen
Artikel geschreven door: Laurence Meijer.
Publicatie datum: 2014-09-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving