aanmeld knop
dot

Volkssport nummer een: Voetbal

Voetbal.jpg
Volkssport nummer 1 in Nederland is zonder twijfel voetbal. Er gaan stemmen op dat het zelfs wereldwijd de meest beoefende sport is. Alleen in Nederland zijn er al 3300 actieve voetbalverenigingen met in totaal bijna 1,2 miljoen leden.

De leden van voetbalclubs samen, spelen wekelijks een totaal van maar liefst ruim 32.000 wedstrijden. Dit betekent dat er dus meer dan 64.000 teams actief zijn iedere week. En dan tellen we alleen nog maar de amateurclubs. Mocht je niet zelf actief voetballen dan ben je toch minstens fan van een van de profclubs of het Nationale team.

 

Veldvoetbal

Veldvoetbal voor mannen is verreweg de meest populaire tak van dit tijdverdrijf. Maar ook voor vrouwen is er een eredivisie, en zaalvoetbal voor zowel mannen als vrouwen wint de laatste jaren aan populariteit.

 

Wanneer was de eerste voetbalwedstrijd?

Al in 1865 werd de eerste voetbalwedstrijd georganiseerd in ons land en 10 jaar daarna werd de eerste echte voetbalclub opgericht. Maar hoe en waar ontstond het spel eigenlijk? Het zal je niet verbazen dat dit in Engeland was, een land alwaar voetbal nog populairder is dan in ons land.  De eerste wedstrijd op Nederlandse bodem werd dan ook door (in Nederland werkzame en/of woonachtige) Engelsen gespeeld.

 

De eerste voetbalclub

De eerst ‘echte’ voetbalclub ontstaat in 1879, aanvankelijk betrof het een rugbyclub. Het veld waarop gespeeld werd was allesbehalve ideaal. Zo was de grond niet egaal en er stonden zelfs bomen in het veld. Dit leek de spelers echter niet te deren, er werd juist handig gebruikgemaakt van deze obstakels. Als je de velden ziet waar tegenwoordig op gespeeld wordt is het bijna niet meer voor te stellen. De conditie van het veld is nu regelmatig onderwerp van gesprek voor, tijdens en na wedstrijden. Zeker als het een wedstrijd tussen profclubs betreft.

 

Voetbalspelletjes

Voetbalspelletjes zijn al bij net zo populair als het voetballen zelf. Ook op online voetbalvelden zul je geen bomen tegenkomen op de velden. De grasmatten liggen er schitterend bij. Kom gerust een kijkje nemen en speel de leukste online voetbal spelletjes. Je kunt er onder andere vrije trappen oefenen, keeper spelen en meedoen aan een echt toernooi. Ook is er heel veel informatie te vinden over voetbal zelf, zo kun je lezen over de geschiedenis en de spelregels van voetbal. 


Tags: Voetbal spelletjes, voetballen, eerste voetbalclub, voetbalspelletjes spelen, games
Bronnen: voetbalspelletjesonline.nl
Artikel geschreven door: babblebyte.
Publicatie datum: 2014-09-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving