aanmeld knop
dot

Voorbeeld bezwaarschrift Belastingdienst

schulden-anp-lex-van-lieshout.jpg
Zo'n enge blauwe brief in je brievenbus. Dat is ook jou vast wel eens overkomen. Maar vaker dan je beseft kloppen de aanslagen of briefstukken van de belastingdienst niet. Dat kan jou ook overkomen. Maar wat kun je er aan doen? Wellicht kan dit stukje je helpen. Hoe schrijf je een bezwaarschrift?
ComputerComputer

De schrik van iedereen: geld moeten ( terug) betalen aan de belastingdienst. Meestal klopt dat, maar niet altijd. Het komt namelijk regelmatig voor dat de belastingdienst geen rekening heeft gehouden met bepaalde aspecten die gewijzigd zijn, ondanks dat je tijdig de wijzigingen doorgegeven hebt.

 

Wegenbelasting schorsen

Zo heb ik zelf de ervaring met mijn aanslag voor wegenbelasting van mijn Camper. Het is nogal eens gebruikelijk dat je je kampeerauto (zoals de belastingdienst hem noemt) in de winterperiode schorst. Dus ook ik heb deze actie genomen. Je kunt via je Digi-D inloggen en middels een paar klikken en het overmaken van 25 euro je auto zo schorsen. Vanaf dat moment komen er geen facturen meer en staat alles stil.

 

Op het moment dat het weer gaat kriebelen het zonnetje gaat schijnen en je kids beginnen te zeuren besef je dat het weer tijd is om je Kampeerauto uit een winterslaap te halen. Je start je pc weer op, gaat naar de site, logt in met je Digi-D en alles is weer geregeld. Wat dat betreft hebben ze het inderdaad makkelijker gemaakt.

 

Kampeerauto verkeerd ingeschaald door de belasting

Een paar weken later... dan weet je weer waarom je de blauwe brieven met enige spanning opent. Een aanslag van ongeveer 1000 euro voor een kwartaal!? Ik zag gelukkig al snel wat het probleem was, mijn Kampeerauto bleek ingeschaald als Personenauto en ook als zodanig belast. Toch leuk een personen auto van ruim 2500 kilo...

 

Schriftelijk bezwaar maken

Jullie snappen wel dat ik hier direct actie op ondernomen heb. De medewerker aan de belastingtelefoon was erg aardig en heeft mij goed te woord gestaan, echter adviseerde hij wel even ook schriftelijk bezwaar in te dienen. Hij zei dat ik een aantal goede voorbeeldbrieven kon vinden op internet. Dat was makkelijker gezegd dan gevonden. Nu ben ik aardig gedreven in het schrijven van teksten en moet ik ervoor zorgen dat ik het kort en bondig blijf houden. Dankzij dit eBook  ben ik terecht gekomen bij een goed format. Duur vind ik het niet en het heeft nog veel meer geld opgebracht Dankzij dit format, de juiste woorden 'en mijn eigen grijze massa' betaal ik nu gewoon een kwart-tarief en is alles weer in orde gemaakt.

 

Bezwaarschriften belasting over onderwerpen

Voordat je afhaakt omdat je geen kampeerauto hebt, er zijn meer dan 1 voorbeelden namelijk bezwaarschriften voor:

  • Omzet Belasting
  • WOZ
  • Kinderopvangtoeslag
  • Inkomstenbelasting
  • Navorderingsaanslag
  • Belastingdienst algemeen
  • Parkeerboete ( ook erg handig)

Kort samengevat, met het aanbevolen eBook kan ik het niet leuker voor jullie maken, wel makkelijker!


Tags: Belastingdienst, Bezwaarschrift, Voorbeeld, Kampeerauto
Artikel geschreven door: Laurence Meijer.
Publicatie datum: 2014-09-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving