aanmeld knop
dot

Handsome Poets

logo-tekst.jpeg
Handsome Poets is een Nederlandse rockband uit Gouda die in 2009 is opgericht. De band omschrijft hun muziek als frisse, opgewekte pop met een dansbare sound. De muziek van de band is voor diverse TV-programma’s gebruikt.

Handsome Poets

Genre: Pop/Rock

Styles: Alternative/Indie Rock, Pop/Rock

Periode: 2009 – Heden

Opgericht: 2009 in Gouda, Nederland

Bandleden: Tim van Esch, Daniel Smit,Nils Davidse, Eelke Mastebroek

 

Biografie

Handsome Poets is een Nederlandse rockband uit Gouda die in 2009 is opgericht. De band omschrijft hun muziek als frisse, opgewekte pop met een dansbare sound. De muziek van de band is voor diverse Tv-programma's gebruikt. De single “Dance (The War Is Over)”  is gebruikt in de promo voor het programma So You Think You Can Dance. En het nummer “Sky On Fire” is door de NOS gebruikt bij de Olympische Spelen van 2012. Dankzij hun optreden in het populaire Tv-programma De Wereld Draait Door krijgt de band bekendheid bij een groter publiek.

 

Voordat de Handsome Poets wordt opgericht spelen Tim van Esch, Gerard Trouborst en Ruben Trouborst in de gospelband Higher Purpose. In 2008 besluiten ze hiermee te stoppen omdat ze zich willen richten op hun eigen muziek en niet langer op religieus getinte muziek. Ze nemen debuut EP in eigen beheer op en deze verschijnt in 2009, “Metamorphosis”. De EP wordt afgemixt door Erik Schurman, die later de manager wordt van de band. In hetzelfde jaar komt Nils Davidse (toetsen) bij de band en Daniël Smit vervangt Jan-Jaap Bakker als drummer. Twee jaar later besluit Gerard Trouborst (gitaar) de Handsome Poets te verlaten vanwege een verschil van inzicht. Zijn broer, Ruben, besluit een maand later Gerard te volgen en verlaat ook de band. In Eelke Mastebroek, die bij de Nederlandse band Rigby speelde, vinden ze een nieuwe gitarist.

 

Hun eerste album verschijnt in 2011. Dit zorgt voor een tour langs de Nederlandse poppodia en voor veel optredens op festivals.


Tags: Handsome Poets, muziek, De Wereld Draait Door, Olympische Spelen 2012, Gouda, Nederland
Bronnen: www.handsomepoets.nl
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-08-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving