aanmeld knop
dot

Hoe maak je speeltjes voor de hond?

borduren.jpg
Zelf speeltjes voor honden maken. Ben jij een Pavlov in spé? Heb jij door dat je je hond beter kunt belonen dan straffen? Wil je speelgoed voor je hond maken? Het enige wat je nodig hebt is wat vrije tijd om de speeltjes zelf te maken.

Wie speelt met Wie? Toen ik nog een kleine man was, hadden wij een hondje. Zo'n leuk beestje met het toen nog toegestane korte staartje. Het was een 'rode' Cocker Spaniel. Het was een lief en gezellig diertje, alleen was hij net zoals alle andere puppies dol op het kapot bijten van spullen. Als het een pup is vinden mensen het al snel aandoenlijk, grappig en schattig als hij op iets zit te knagen, dat bijna net zo groot is als de pup zelf. Alleen worden kleine puppies groot en dan is het allemaal minder grappig. Om te voorkomen dat je hond je spullen kapot bijt, kan je hem zijn eigen speeltjes geven. Dan grijpen we dus naar speelgoedjes.

 

Aporteren leren

Wat ik altijd grappig vind om te zien is dat de baasjes vaak meer lol hebben met de speeltjes dan de honden zelf. Het lijkt erop dat wij de hondjes laten rennen om het speeltje te halen. Maar op zich zie je ook vaak dat de hond het baasje de opdracht blijft geven om het speeltje te gooien. 'Wie speelt er met Wie?' is dan de vraag. In elk geval zijn honden dol op speelgoed. Maar stevig speelgoed voor de hond is duur. Dus zelf maken is een prima alternatief, en het is leuk.

 

Mag het een eurootje minder zijn?

Wat mij overigens erg verbaasde is de prijs die vaak aan zo'n speeltje hangt. Ieder irritant piepend beestje dat je voor je hondje aanschaft kost je stiekem toch wel weer een paar euro. Als ik een gemiddelde dierenwinkel binnen ga is mijn eerste gedachte vaak, Mag het een eurootje minder zijn? Het zijn natuurlijk niet de dieren die waarde hechten aan het prijskaartje van een speeltje, maar het is vaak degene die het koopt die het zo blits mogelijke speeltje wil hebben voor zijn hond. Maar als je zelf speeltjes maakt spaar je niet alleen veel geld uit, je kunt ze ook voor anderen maken en verkopen op Marktplaats, of cadeau geven aan vrienden of familieleden met honden.

 

Hondenspeeltjes maken van fleece

Weet je wat ik kies? Een zelf gemaakt speeltje van fleece. Mijn nichtje heeft sinds kort ook een 'leuk hondje.' Zo'n klein beestje dat meer lijkt op een rat. Maar zij is er helemaal weg van. Ze gaat er graag mee wandelen. (Een blokje om lopen en het beestje ligt al half in coma) maar als ze dan thuis komt gaat er goed voor zitten en gaat ze met Fifi (nee dat is geen grapje, zo heet het beestje echt) spelen. Wat mij erg opviel waren de speeltjes waar ze mee aan de gooi ging. Die leken helemaal niet op die piepende krengen die ik vroeger had. Ze was op puppycursus geweest (op zich best grappig want je zou bij puppy's verwachten dat ze groter groeien) en daar had iemand haar er op gewezen dat het tegenwoordig de nieuwe trend is om je eigen speeltjes te maken. Gevolgd door de slogan: 'Weet je wat ik kies? Een zelf gemaakt speeltje van fleece...' Mijn nichtje was meteen verkocht en is gaan zoeken op internet. Ze heeft de online cursus Zelf fleece hondenspeeltjes maken gekocht en nu maakt ze de mooiste speeltjes voor de hond.

 

Je Creativiteit de vrije loop laten gaan!

Natuurlijk moet je je eigen creativiteit de vrije loop laten gaan maar een leuke basis kan nooit kwaad. Ze haalt zelf de fleece bij de Action of dat soort zaken (moest ik van haar in dit artikel erbij zeggen als tip). Je kunt daar namelijk goedkoop dekentjes e.d. kopen. Zij is er helemaal dol op dus wellicht kan het voor jou of iemand in je omgeving ook werken. Als je hond hebt en je wilt aan de slag, neem dan eens een kijkje bij de cursus.

Jack Russel terrier opvoeden 

Start een hondenuitlaatservice
Hachiko. Was het de trouwste hond ter wereld?
Kan een kat een hond baren?
Huisdierenverzekering

 

 


Tags: Hondenspeeltjes maken, speeltjes voor puppy, speelgoed maken voor honden
Artikel geschreven door: Laurence Meijer.
Publicatie datum: 2014-09-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving