aanmeld knop
dot

Het ontstaan van het computerspel Nearwood

Internet.jpg
De casual game “Nearwood.” In een kleine plaats in de bergen werken een aantal ontwikkelaars een jaar aan deze game. Wat erg leuk is, is dat de ontwikkelaars geen Engels spreken, en nog nooit verder zijn geweest dan 100 km buiten hun dorp!
ComputerComputer

De ontwikkelaars bestaan uit een team van programmeurs en grafische vormgevers. Grappig om te zien is dat de programmeurs achter een strak bureau zitten, en dat de grafische vormgevers in een meer creatieve omgeving zitten, met een bureau vol met tekeningen, rommel, pizza’s en glazen coca cola, wat gelukkig voor hun ook te krijgen is in Moldavië!

 

Nearwood ontstaan

Iedere game begint met een naam. Doordat de ontwikkelaars in de bossen wonen, was al snel de naam “Nearwood” geboren. Dicht aan de bosrand is de studio namelijk gevestigd. Hierna werd de verhaallijn ontwikkeld en vaak wordt hier gebruikgemaakt van oude verhalen, in dit geval is als inspiratie de verhalen van Robin Hood gebruikt. Het volk van Robin Hood woonde ook in het bos. Voeg hier een leuk blauw volkje aan toe, en de basis van het verhaal is geboren!

 

Waar gaat Nearwood over?

  • Goed en kwaad: Ook in dit spel, net als veel  verhalen uit de wereld literatuur, is er een kwade kracht aanwezig. Alle ingrediënten zijn dus daar om een mooie verhaallijn te maken en een mooi spel.Een veel voorkomende thema in casual games, wat het spel “Nearwood”is, is dat de ideale wereld wordt verstoord door het kwaad, en dat je de wereld weer moet herstellen door het vinden van voorwerpen, het oplossen van puzzels, kort gezegd een zoek en vind avontuur.
  • Opdrachten uitvoeren: Door het oplossen van de puzzels kom je langzaam tot het verdringen van het kwaad. In dit geval moet je Jane Lookwood helpen met het oplossen van raadsels. Samen met vrienden combineer je een aantal  voorwerpen, waarna je weer verder kunt. Stap voor stap ontrafel je de geheimen van het spel, en herstel je de ideale wereld.

Beoordeling

Wat maakt dit spel nu leuker dan andere spellen? Het begint bij de details van de tekeningen, hoe mooier getekend, hoe beter de spelervaring. Daarnaast  is het van belang dat het spel soepel speelt, dus niet dan je iedere keer vast komt te zitten en moet wachten tot de volgende situatie is ingeladen. Ook in dit spel loopt dit zeer soepel, waardoor je snel van de ene scene naar de andere scene kunt komen. Tot slot is het verhaal op zich erg belangrijk, als speler is het leuk om in een fantasiewereld te komen, even los van de dagelijkse beslommeringen van het gewone leven, zoals de was doen, strijken en koken. Om voor de buis hangen en “boer zoekt vrouw’ kijken maar te zwijgen. Het spelen van dit spel vraagt om hersenkrakers, en doorzettingsvermogen! Bovendien is de game gratis.

 

Conclusie

Veel spelers die wij hebben gesproken, geven aan dat dit spel alles in zich heeft om een top spel te worden genoemd. Ook de schrijver van dit artikel rekent Nearwood tot een van zijn favorieten. Het spel is te spelen op 1 van de vele downloadportals die te vinden zijn op het internet.


Tags: Nearwood game, gamen, spelletjes, gratis spelletjes
ComputerComputerArtikel geschreven door: neuveldenda.
Publicatie datum: 2014-09-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving